Een nieuwe lente, een nieuwe site

Een nieuwe lente, een nieuwe site

 

Héhé het is eindelijk zo ver, lang verwacht en eindelijk gekomen, de nieuwe website van Beter Onderwijs Nederland punt nl. Al aangekondigd vorig jaar op de algemene ledenvergadering, feestelijk in elkaar geramd door de minister op deze ledenvergadering en nu fruitig en jong tentoon voor heel onderwijzend Nederland.

 

Ik ben er wel een beetje trots op. Een mooie site, en dat allemaal zonder één cent subsidie. Daar kunnen de VO-raad, PO-raad, MBO-raad en al die andere clubjes die al vretende uit de onderwijsruif hun vadsige bestaan onderhouden, meer dan een punt aan zuigen. Van die 15 luizige eurootjes lidmaatschapsbijdrage ( tien keer woordwaarde)  per jaar heeft BON het toch maar weer mooi klaargespeeld. Mee in de vaart der social media volkeren, man, man wat ben ik trots, zo fier als een gieter.

 

En laten we wel wezen, onze Gerard heeft mooi werk afgeleverd, zal wel een paar slapeloze nachtjes gekost hebben maar dan heb je ook wat. Trouwens, op deze nieuwe website blijf ik ook van de partij, als columnist en als moderator. Jawel, samen met mijn collega’s moderatoren, die tussen haakjes al bijna vijf jaar lang het grootste deel van hun vrije tijd opofferen achter de PC terwijl moeder de vrouw lekker voetbal kijkt, blijven wij uw bijdragen modereren. Steken hier en daar een waarschuwend vingertje op, helpen uw bijdrage een beetje aan te passen aan de veranderende fatsoensnormen, of overleggen we met elkaar of een bijdrage wel kan of niet, want zo werkt het. Teamwork heet dat tegenwoordig.

 

Dat onze onderwijsvernieuwers deze keer niet zo blij zullen zijn met een vernieuwing van de website is mooi meegenomen. Uiteindelijk hebben ze allen gedacht dat BON een ééndagsvlieg zou zijn. Het clubje van ‘de oude zeuren’ zou niet al te lang bestaan en ondergaan in het geweld van de onderwijscharlatans ( verlos ons). Niets is minder waar. Deze nieuwe website kan als symbool staan voor de vasthoudendheid en de standvastigheid van het BON bestuur en zijn leden. Al vijf jaar lang blijft het notendopje dat BON eens was zich voortbewegen op de woelige onderwijszee. Een notendopje uitgegroeid tot een statige driemaster, een tall-ship dat er zijn mag en niet misstaat bij een of andere sail-happening.

 

Misschien wat minder strijdbaar in woorden dan in het prille begin, misschien wat meer bedachtzaam dan het barricadenwerk van het eerste jaar, misschien wat minder vilein, wat minder uitgesproken, wat minder uitdelen van twee klappen waarvan de eerste klap een doodsklap is en de tweede lijkschennis, maar wel doelgerichter, wel meer invloed, ook beter van de stinkende zaakjes op de hoogte ( en dat blijken er heel wat te zijn) en ook meer, veel meer als voorheen weten waartoe Beter Onderwijs Nederland in staat is.

 

Het onderwijs in Nederland mag blij zijn dat BON er is, zo is er tenminste één vereniging die het goed meent met het onderwijs, een vereniging met kennis van zaken, de juiste mensen aan het roer, en….. een nieuwe website,

 

 

Jesse Jeronimoon

 

1 Reactie

  1. Nieuwe ‘site’
    Het ziet er vooralsnog goed uit, maar hoe lang duurt nog de blocage van de nieuwe bijdrage?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.