Het is niet meer te doen!

Na twee weken lesgeven op een middelbare school hield deze schrijver het voor gezien: het is niet te doen. Zo leidt de redactie van de Volkskrant zaterdag 16 april het artikel in van schrijver Anne-Ginne Goemans. Anne-Ginne wilde heel graag een helpende hand toesteken om dat er geen leraren Nederlands te vinden zijn en kwam van een koude kermis thuis (lees ook haar artikel in de Volkskrant).

Eigenlijk is het van de zotte. Dit verhaal hoor je van bijna alle docenten. We weten allemaal dat dit docenten sloopt en doet besluiten om ander werk te gaan doen.

We onderzoeken wel waarom varkens niet kunnen vliegen en publiceren de resultaten daarvan in wetenschappelijke bladen. Ook onderzoeken naar allerlei minder belangrijke zaken als Burgerschap en hoe vernieuwend we zijn doen het goed.  Maar hoe het ontbreken van de goede basiskennis (zie ook de Pisa-cijfers) onze democratie dreigt te ondermijnen, dat leek lange tijd niet boven tafel te kunnen komen. Gelukkig heeft de Inspectie van het Onderwijs, al vindt Frank van Kalshoven dat de inspectie ons blij maakt met een dode mus,  klip en klaar gesteld dat het zo niet langer kan en staan de kranten nu eindelijk vol over de teloorgang van goed onderwijs.

De oplossingen staan in ons advies: “Overheid, herneem grip op ons onderwijs!”

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter