Niet verbaasd

Vrije meningsuiting is een groot goed en je zou inderdaad willen, zoals vele commentaren op dit actuele thema  zeggen en schrijven, dat meningen beter onderbouwd, genuanceerder en als het even kan wat vriendelijker verkondigd zouden worden. Degenen, die hierop hameren hebben groot gelijk en ik hoop, dat ze breed gehoord en begrepen worden. Vanmorgen las ik in de Volkskrant een opmerkelijke brief van een havo 4 scholier waarin hij schrijft dat hij van zijn leraar Nederlands een opiniestuk naar een krant moest sturen, maar daarbij van school de beperking kreeg opgelegd, dat  alleen  Volkskrant of Trouw in aanmerking kwamen. De scholier schrijft hierover niet verbaasd te zijn, want de meeste leraren zijn links georiënteerd. Hij vindt dit indoctrinatie. (Overigens is het plaatsen van deze brief door de Volkskrant naar mijn mening  journalistiek helemaal in orde.) Het is maar één geval en ik ga nu niet roeptoeteren dat het hele onderwijs doordrenkt is van een eenzijdig “links” gedachtengoed. Maar ik vind het wel een brief om even bij stil te staan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter