Geld kruipt waar het niet gaan kan.

Paul van Meenen (D66) heeft  eindelijk weer eens de koe bij de staart. Het is inderdaad de hoogste tijd dat het onderwijsgeld komt daar waar het thuishoort. Een rondje door onderwijsland over de afgelopen jaren levert een mistroostig beeld op van malversaties  met onderwijsgelden. Er zijn nog al wat miljoen verspild door de lumpsum financiering. Onderwijsbestuurders die het nodig vonden hun woning uit te rusten met gouden kranen, of dubbele reiskostendeclaraties in te dienen, grootschalige  examenfraude door de vingers te zien, Poolse arbeidskrachten nep-opleidingen aan te, fors te sjoemelen vastgoed en daaraan failliet te gaan en nog wat zaken.  Leerlingen die examens jatten verdwenen achter de tralies, bestuurders die zich op basis van de lumpsum konden verrijken werd geen strobreed in de weg gelegd. Jarenlang gold het adagium ‘niet spreken met den bestuurder’  en de ‘leerling staat centraal’  maar tussen kroop het geld waar het niet gaan kon. Schaf de lumpsum af en geef het geld aan de leraar.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter