3 Reacties

  1. Ach, dat gezeur in zo’n klas

    Ach, dat gezeur in zo'n klas met verwarde kinderen die interessant gaan doen zal wel vaker zijn voorgekomen ergens ter wereld. Vroeger wist verder geen hond dat. Alleen dankzij internet bereikt dat gedoe ons. Geen reden om ons daar druk over te maken.

  2. Diversiteit is het nieuwe

    Diversiteit is het nieuwe toverwoord. Volgens hoogleraar gender en etniciteit aan de Universiteit van Utrecht Gloria Wekker kent Nederland “een diep gewortelde cultuur van witte superioriteit”. Dit lijkt me, in alle rust, nogal overdreven, al is volgens diezelfde hoogleraar “ diversiteit een onderwerp, dat mensen tot razernij drijft”. Ik zie een bijna gelovige aandacht voor diversiteit waarbij de uitwassen gebagatelliseerd worden. Kritiek is niet welkom. Bovendien wordt er nogal slordig met het begrip omgesprongen. In de Volkskrant van vandaag staat bij een groot artikel en een interview over dit onderwerp een foto van een gezelschap internationale studenten uit verschillende landen van Europa en Latijns-Amerika. Gewoon internationale studenten, die niets met het probleem, dat men met een diversiteitsbeleid probeert aan te pakken, te maken hebben. Het diversiteitsbeleid is ook heel erg eenzijdig gefocust op kleur en etniciteit. Dat betekent dat met de steeds stijgende studiekosten de lagere inkomensgroepen, gekleurd of wit,  steeds meer buiten de boot vallen. 

Laat een reactie achter