Fusie Albeda en Zadkine van de baan

Momenteel te lezen op www. rijnland.nl

 

 

De bestuurlijke fusie van Albeda en Zadkine gaat niet door. De Rotterdamse mbo-scholen constateren na twee jaren onvoldoende draagvlak voor de plannen. De Tweede Kamer is verbaasd en heeft een debat aangevraagd.

De fusie gaat niet door, omdat er volgens de ondernemingsraad van het Albeda vooral te weinig voordelen aan de samenwerking zitten. Ook heeft het Albeda op dit moment geen college van bestuur.

De bedoeling was dat de leiding van de scholen in elkaar zou schuiven. Daaronder zouden nieuwe, kleinschalige vakcolleges ontstaan. Dat gaat dus niet door. De twee opgestarte samenwerkingsverbanden, de startopleiding en de afdeling techniek, blijven wel bestaan.

In Den Haag is verbaasd gereageerd op het besluit niet te fuseren. De PvdA vraagt zich af wat dit betekent voor de schaalverkleining, waar juist behoefte aan is.

De Tweede Kamer wil nog voor de zomervakantie in debat met minister Jet Bussemaker (Onderwijs). Ook verwachten ze vooraf aan het debat een brief van haar.

Zadkine en Albeda begonnen begin 2013 te praten over de plannen. De ideeën werden niet overal met open armen ontvangen. Minister Bussemaker sprak zich uit tegen een opsplitsing.

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.