2 Reacties

  1. Deze mevrouw is een

    Deze mevrouw is een medewerkster op De Kampanje. Ze schrijft met veel de nodige spelfouten, maar ze laat op LinkedIn weten dat zoiets niet zo belangrijk is in haar "belevingswereld". "Er is een steeds groter wordende groep mensen die een andere mening hebben over Goed Onderwijs. Ik heb gemerkt dat in Minnesota de groep mensen uit het onderwijs veel meer openstaan voor andere ideen dan hier in Nederland. Nederland is wat dat betreft een land van middelmatigheid." Zie: www.linkedin.com/groupAnswers?viewQuestionAndAnswers=&gid=78820&discussionID=5907863517700042755&trk=eml-group_discussion_new_comment-respond-btn&m

    Over De Kampanje meldt Wikipedia: "De Kampanje is een particuliere school voor basis– en voortgezet onderwijs, gebaseerd op de filosofie van de Sudbury Valley School.

    De Kampanje is gevestigd in Amersfoort en is vooral bekend om zijn onorthodoxe pedagogische aanpak: studenten bepalen er zelf hun curriculum zonder opgelegde testen of toetsen. De school wordt bestuurd door de schoolmeeting, waar stafleden en studenten bij meerderheid beslissen.

    De Inspectie van het Onderwijs heeft na een eerste onderzoek, uitgevoerd op 3 november 2008, geconcludeerd dat De Kampanje niet voldoet aan de eisen van de Leerplichtwet. Na het niet voldoen aan de opdracht om de tekortkomingen op te heffen hebben de staatssecretarissen van Onderwijs bij besluit van 11 december 2009 besloten dat De Kampanje niet kan worden beschouwd als een school in de zin van de Leerplichtwet 1969. Dit impliceert dat ouders die hun kinderen naar De Kampanje laten gaan strafbaar zijn wegens het niet voldoen aan de eisen van de Leerplichtwet 1969. De bezwaren van De Kampanje tegen deze conclusie zijn door de rechtbank Utrecht en in hoger beroep door de Afdeling Bestuursrechtspraak ongegrond verklaard.[1] Op 28 maart 2013 werd een ouder door de kantonrechter Midden-Nederland veroordeeld voor het overtreden van de Leerplichtwet 1969 doordat hij zijn elfjarige dochter naar De Kampanje liet gaan.[2]"

  2. De Kampanje bestaat niet meer

    De Kampanje bestaat niet meer Philippens. Maar je hoeft niet te treuren; de mensen van de Kampanje zijn gewoon een nieuwe school begonnen: newschool.nu. De onderwijsvariant van een flitsfaillisement?

Reacties zijn gesloten.