Geen Passend Onderwijs maar passend onderwijs; protest!

Op 1 september a.s. is het in het schooljaar 2014-2015 de eerste dag waarop alle kinderen over het gehele land naar school moeten. In dat jaar wordt ook het Passend Onderwijs in de basisscholen geimplementeerd.

Maar weinig onderwijzers en leraren zijn daar enthousiast over. Maar er zijn ook veel oplettende ouders die daar tegen zijn. Hebben die een manier om dat op die dag te laten merken?. Met hulp van BONleden en hun vrienden en kennissen wel.

Dat zit zo: zorg er voor dat zo veel mogelijk ouders weten dat ouders die tegen Passend Onderwijs zijn op die dag hun ongenoegen daarover kenbaar kunnen maken door hun kinderen te laat op school te laten komen. Als BONleden hun kennissen daartoe aansporen en verzoeken dit bericht verder te verspreiden en op de BONwebite die aktie en haar doel vermeld wordt zou zo’n aktie kunnen slagen. De ouders krijgen dan een indruk hoe veel andere ouders tegen zijn en weten dan ook wie tegen Passend Onderwijs is.

Met welke maximen zouden ouders op maandag 1 september actie moeten voeren?

Het zijn er m.i. drie:

Stoppen met Gepast Onderwijs(op de basisschool) of geld en toestemming om zelf voor eigen kinderen basisonderwijs te organiseren. (de besparing die de overheid maakt als ouders voor particulier onderwijs voor hun kinderen zorgen moet aan hen worden uitgekeerd.

Geen de helft + één demokratie  besluiten in het parlement nemen als over onderwijskundige zaken besloten wordt. De individuele rechten van de ouders m.b.t. onderwijs moeten voortaan gerespecteerd worden De sociaaldemokratische wetgeving moet wijken voor liberaaldemokratische wetgeving. (Voorbeelden: Als de meerderheid vindt dat wij voortaan in het wegverkeer links moeten houden moeten ook tegenstanders zich daaraan houden. Als het parlement een voorkeur heeft voor niet cognitief gericht onderwijs en niet-traditionele lesmethoden moeten ouders mogen opteren voor wel cognitief gericht en traditioneel uitgevoerd onderwijs)

Respecteer de rechten van leerwillige zich correct gedragende leerlingen op echt passend onderwijs. (De belangen van deze leerlingen komen tegenwoordig in de knel of worden zelfs genegeerd omdat de overheid vooral probleemkinderen vooruit wil helpen)

5 Reacties

  1. Dan zou je om te beginnen een

    Dan zou je om te beginnen een kernachtige leuze moeten hebben die de problematiek kort en krachtig duidelijk maakt. Ik weet er geen.

    Want 'ouders tegen passend onderwijs' gaat het in de media niet redden, onder het journaille en het lezersvolk dat geen weet heeft van de hoed en de rand.

  2. Ik was, Moby, al op zoek naar

    Ik was, Moby, al op zoek naar krachtigeen daarmee kernachtige  leuzen en had daarom onderstaande zinnen onderstreept. Die onderstreping is weggevallen toen ik mijn tekst in mijn BLOGhoofd plaatste:

    Stoppen met Gepast Onderwijs of geld en toestemming om zelf voor eigen kinderen basisonderwijs te organiseren

    Geen de helft + één demokratie  besluiten in het parlement nemen als over onderwijskundige zaken besloten wordt

    Respecteer de rechten van leerwillige zich correct gedragende leerlingen op echt passend onderwijs

    De eerste leuze heeft op dit moment alleen maar betrekking op het basisonderwijs maar ik verwacht dat als de macht van de onderwijshervormers en de scholenbestuurders niet gebroken wordt er voor de eerste 3 leerjaren van het secundair onderwijs een middenschool wordt opgericht. In een klas van een middenschool zitten immers net als nu voor de basisschoolklassen gaat gebeuren allerlei soorten kinderen bij elkaar.

    De tweede is een oproep om de ouderrechten m.b.t. de opvoeding van hun kinderen te erkennen en te respecteren. Niet meer het the winner takes all en de uniformering van de Sociaaldemokraten als het om onderwijs gaat. Dit gaat vooral over de vormgeving van het secundair onderwijs.

    De derde leuze gaat weer over ouderrechten en scholierenrechten. Een leerling heeft er recht op om in de tijd die hij op school doorbrengt efficiënt en op hem gericht onderwijs mag volgen. Daar hoort bij dat onverbeterlijke zich misdragende leerlingen uit klassen met zich correct gedragende leerwillige leerlingen verwijderd moeten worden. zich correct gedragen.

    Het is helemaal niet nodig dat jij of ik de beste kernachtige leuze bedenken. Er zijn zo veel getalenteerde BONners dat er wel eentje gevonden zal worden. Als die getalenteerden maar in mijn aktie geloven.

    In mijn BLOGhoofd heb ik een concept willen voorleggen waarvan ik hoopte dat de lezers het als een aanzet tot een uitvoerbaar plan zouden zien waaraan ze mee zouden wilden werken. Want er zijn BONners en BONsympatisanten nodig die zoals bij een kettingbrief, maar dan mondeling, de ouders en via hen weer andere ouders oproepen om mee te doen. Ik heb nog niet uitputtend geprobeerd om hele goede slogans te bedenken. Ook al omdat het goed mogelijk is dat anderen betere slogans/leuzen weten te bedenken dan ik.

    De leerlingen zoudenbovendien  ook nog op hun school een pamflet kunnen afgeven en hun ouders zouden een aan de hand van een modelbrief ontworpen protestbrief naar het parlement kunnen sturen.

    Een aktie zoals door mij voorgesteld om te protesteren is, als zij tegen slecht rekenonderwijs gericht zou zijn waarschijnlijk niet vruchtdragend omdat het probleem te weinig ouders zou aanspreken. Ze weten dan nog minder van de hoed en de rand, Maar haast alle ouders zullen er van overtuigd zijn dat hun “normale” kind minder zal opsteken als er kinderen in de klas komen die vroeger naar speciaal onderwijs gingen en veel ouders van “buitennormale” kinderen vrezen dat het hun probleemkind in een normale basisschoolklas slechter zal gaan.

    Dus, Moby, vraag ik jou en andere BONners om met de organisatie of uitvoering van de voorgestelde aktie mee te doen en ook mee te denken over één of meerdere goede leuzen.

    Seger Weehuizen

  3. Overigens zou de leuze 

    Overigens zou de leuze 

    GEEN

    Passend Onderwijs

    MAAR

    passend onderwijs

    voor een ontwikkelde ouder duidelijk moeten zijn.

    Maar zij is alleen maar geschikt om te lezen en niet om uit te schreeuwen.

    Morgen denk ik verder er over na.

  4. mogelijke leuzen:

    mogelijke leuzen:

    Passend Onderwijs is ongepast!

    Is 50÷25 minuten les passend?

    liever minitieus dan miniteus

  5. Mijn voorstel om door gebruik

    Mijn voorstel om door gebruik van een kettingoproep (Dat is hetzelfde als een kettingbrief maar dan met een mondelinge overdracht van een verzoek) te bereiken dat ouders die tegen passend onderwijs zijn dat op 1 september kenbaar maken heeft op dit forum nauwelijks weerklank gevonden. BON laat daarmee een kans voor zichzelf en ouders om activistisch te worden lopen. Dat denk ik althans. BON handelt alsof zij meent dat zij de strijd tegen de onderwijsoplichters kan winnen met onderwijskundige argumenten en zonder ouders als bondgenoten. Zij zal daarom waarschijnlijk bij een terugblik na afloop van deze tweede schoolstrijd en het instorten van het onderwijsstelsel slechts als een toeschouwende organisatie gezien worden. BON had gelijk maar vocht niet om het te krijgen.

Reacties zijn gesloten.