Parlementair onderzoek naar “nep” opleidingen mbo hard nodig

Zoals al ik al eerder in Vakwerk puliceerde (zie bijlage), in het mbo  schieten de nepopleidingen als paddenstoelen uit de grond. Nu zijn het weer buschauffers, toen (2013) waren het nepopleidingen voor Polen en service monteurs van Miele. Een parlementair onderzoek zoals ik destijds al aan diverse politici heb gevraagd is nu wel hard en hard nodig. Het Amarantis schandaal en de diplomafraude bij InHolland, de nepopleidingen bij Roc Twente, Summa College (voorheen Roc Eindhoven), Roc West Brabant en P3 Transfer zijn geen op zichzelf staande losse incidenten.

 

 

 

  

 

4 Reacties

  1. Het probleem zit iets dieper.

    Het probleem zit iets dieper. De Inspectie inspecteert niet  of nauwelijks of achteraf en  (sommige?) kamerleden denken aan hun eigen toekomst; bv in een CVB of zo. 

  2. Én dan houd je een

    Én dan houd je een parlementaire enquete; én dan komt daar allerlei onrecht tevoorschijn; én dan volgt de vrome praat over verbeteren, én dan ???.

    Er is een revolutionaire verandering in de wereld aan de gang. Handwerk en hoofdwerk worden grotendeels overgenomen door machines en robots. Steeds minder mensen produceren steeds meer. En de rest dient bezig gehouden te worden. Leid ze hoog (= lang) op; houd ze bezig met spelletjes, sex, drugs en r&r en zorg dat ze niet de beuk erin gooien.

    Welke opleiding zou je vandaag zelf voor je kinderen adviseren ??? Met een parafrase op een uitspraak uit mijn jeugd: als je wél wilt leren wordt je maar putjesschepper.

  3. Hendrikush heeft ongelijk als

    Hendrikush heeft ongelijk als hij stelt dat er bij een enquete nog iets nieuws naar bovewn zou komen. Onderzoeken hoe iets gekomen is is flauwekul. Er zou een saneringscommissie moeten komen om de parlementariers te adviseren hoe het verder moet. Niet omdat zij geen idee hebben over hoe dat zou moeten of kunnen maar omdat het dan wat moeilijker geworden is om de sabotteren. Hij heeft dus wel gelijk als hij zegt dat een parlementaire enquetecommissie nergens toe zou leiden. De conclusies van de commissie Dijsselbloem hebben de parlementariers naast zich neergelegd.

    Als ik de tirades van mijn laatste echtgenote moe was maakte ik haar woedend door haar verhaal te parafraseren. Accenten verleggen of nieuwe knooppunten aanleggen die VRAGEN om een andere conclusie kan zeker deel uitmaken van een parafrasering. Maar direct een stelling omdraaien is volgens mij geen parafraseren meer.

Reacties zijn gesloten.