nog meer financiele rotzooi…

Laat ik beginnen met: Ik hoop dat ik het fout heb.

Op de site van de AoB staat een stukje over een school die alarm heeft geslagen over financiële problemen. Waardoor er wellicht personeel ontslagen moet gaan worden.

Het alarm is alleen al enige weken geleden. Wat de AoB dwarszit, is dat het zolang duurt voordat er duidelijk wordt waardoor de financiële problemen veroorzaakt worden.

Wat ik me afvraag: heeft die school wel verwacht dat ze inzicht in de problemen moet geven?

Laten we wel wezen. Vorig jaar heeft de AoB overal financiële jaarverslagen opgevraagd en het was een enorm gedoe om een redelijke respons te krijgen. Men staat blijkbaar niet te springen om de boeken open te doen.

Wat staat er in het jaarverslag van de bewuste school? Die stukken moeten toch al bij de AoB liggen? Daarin kun je toch kijken of er voortekenen waren? Je kunt in ieder geval kijken op wat voor manier die boeken ingevuld zijn. Creatief of realistisch.

Misschien heeft het bevoegd gezag van de school gemeend dat het alarm slaan op zich al voldoende was om door te duwen dat er personeel uit moest. en hebben ze nogal wat tijd nodig om dat in de boeken enigszins aannemelijk te maken…

 

Ik weet het niet.

 

P.S. op LIA is weer een discussie over de houding die we als docenten mogen/moeten/zullen aanmeten.

Ik heb een nogal duidelijke mening, maar bepaal vooral die van jezelf.

Denise