Ondernemend Nederland

In de NRC een interessant artikel over Hans Biesheuvel (het interview in het FD waarop dit NRC artikel gebaseerd is staat niet op het openbare net), die onlangs halverwege zijn termijn aftrad als voorzitter van MKB Nederland. Hij start nu een beweging 'van en voor ondernemers': Ondernemend Nederland.  Twee citaten uit het FD interview: over zijn tijd bij MKB Nederland

"Al die branches hebben mensen afgevaardigd die, wat dan zo mooi heet, de weg in Den Haag kennen. Ik was de enige bijbaanloze bestuurder. Overal zat ik aan tafel met Eerste Kamerleden, of ex-politici. Ik ken geen ondernemer die zich daar vertegenwoordigd voelt."

en over Ondernemend Nederland:

 "Het wordt een belangenbehartiger van ondernemers, waar ze zelf de agenda bepalen en niet de baantjesjagers in Den Haag. Er komt in ieder geval geen politicus in."

Vervang "ondernemer" door "leraar/leerling/student/ouder" en je hebt de situatie in het onderwijs. Met BON in de rol van Ondernemend Nederland…..

1 Reactie

  1. Ik vroeg me al af bij zijn

    Ik vroeg me al af bij zijn aftreden wat nu de werkelijke reden erachter was. Ik herinner me een artikel in de NRC waarin gesuggereerd werd dat hij zich daar gefrustreerd voelde en niet de juiste man op de juiste plaats was.

    En daarom ook een parallel met het onderwijs. Vaker heb ik van rectoren op scholen gehoord dat de VO-Raad hen niet vertegenwoordigde. Die kwam alleen voor de grote conglomeraten op en had geen oog voor de eenpitters.

Reacties zijn gesloten.