Kies je manier

De bedoeling van afgelopen week, was om duidelijk te maken waarom je aan tijdschrijven moet doen.

Door al het gegoochel met definities, getallen en noem het maar op, ontstaat er een soort mist, waardoor je niks meer ziet.

De insteek van de nieuwe CAO, is om de kaders nog summierder aan te geven. Nog minder specificaties toe te passen. Straks hebben we geen mist, maar pap.

Bij de rechter heb je een aantal mogelijkheden:

je gaat de hele brij ontleden en alle trucjes oplepelen en de rechter hoofdpijn bezorgen.

of

je benadert het van de andere kant. Je komt met een exact overzicht van je taken en de hoeveelheid tijd die in de praktijk nodig is. Met een simpele lijst van tijd wegstrepen, kom je zwaar in het rood te staan.

IK hoef niet uit te leggen waarom ik dan toch met de verstrekte uren uit "moet kunnen komen". Dat mag de werkgever doen. ieder zijn werk, zullen we maar zeggen.

Tot slot: er komen steeds meer collega's die met een kleinere aanstelling gaan werken omdat ze het werk anders niet af krijgen. Dat kost je niet alleen nu geld.

Als je ziek wordt of je baan kwijtraakt, krijg je een uitkering gebaseerd op je aanstelling.

Je pensioenopbouw is na verloop van tijd duizenden euro's lager, dus over 30 jaar betaal je nog.

 

Je mag het voor de kinderen doen; die zijn mijns inziens beter af met een docent die gezond is en voldoende eigenwaarde heeft.

Fijn weekend.

3 Reacties

  1. Jouw verhaal, Denise, gaat

    Jouw verhaal, Denise, gaat ook over budgetteren en vooral over hoe je daar misbruik van kunt maken. Het zou mooi zijn als je ook een begroting van een commerciële school zou kunnen laten zien. Misschien wil de autoschool in Driebergen (HBO/MBO) wel iets van haar begroting laten zien.

  2. Denise, leent jouw rechtzaak

    Denise, leent jouw rechtzaak zich niet voor een class action of groepsvordering? Ik begrijp dat er veel leraren zijn die net zoals jij een takenpakket meegekregen hebben dat alleen goed uitgevoerd kan worden in meer tijd dan er voor staat wat ertoe leidt dat een leraar meer uren moet werken dan bij een full time aanstelling hoort. Het kan zijn dat dat niet mogelijk is omdat gelijkgearde klachten van eisers dan gericht moeten zijn tegen meerdere schoolbesturen bij elkaar. Misschien kunnen ze gericht worden tegen het ministerie van onderwijs omdat het toestaat dat de schoolbesturen het geld op ongeoorloofde of onethische wijze gebruiken.

  3. Malmaison,

    Malmaison,

    ik snap wat je bedoelt, maar je maakt het jezelf veel te moeilijk.

    De feiten zijn, dat er veel te weinig mensen zjn die hierop durven of willen reageren. Het kost 100 keer meer moeite om eens wat mensen tot actie aan te zetten dan de actie zelf ondernemen. Van mijn 900 collega's op mijn gefuseerde school in Leiden spreek ik NIEMAND. Gisteren kwam ik een collega van een andere school tegen in de sportschool, hij ontliep me opzettelijk.

    Dus voordat je zoiets voor elkaar krijgt, ben je vele vele jaren verder.

    Doe een stap naar achteren en kijk wat er wel mogelijk is en zou kunnen fungeren als fundering voor een volgende stap. En houdt zorgvuldig in de gaten welke dingen je nodig hebt voor de volgende procedures.

    Er wordt bewijs gevraagd. Die moet je aanleveren in de juiste vorm.

    Je moet de juste vraag stellen. als je de verkeerde vraag stelt, wordt je naar huis gestuurd. Terecht.

    Ik ga, alleen voor mezelf, aantonen dat ik

    • de opdracht heb gekregen om bepaalde werkzaamheden te verrichten.
    • voor ( elk van) die onderdelen te weinig tijd krijg
    • er in mijn cao niets staat over het niet uitbetalen van overuren/meeruren ( dat zijn de uren die een parttimer "overwerkt' zonder een fulltime aanstelling te overschrijden)

    wat bijna geen docent weet, is dast de eerste en de derde regel net zo belangrijk zijn als de tweede.

    Als mijn werkgever kan aantonen dat ik dat werk zonder opdracht heb uitgevoerd, is hij op geen enkele manier verplicht te betalen. Waarom denk je, dat de cao gemoderniseerd gaat worden? De modernisering behelst precies dit onderdeel: minder specificatie. Dan wordt het nog moeilijker om aan te tonen dat bepaalde werkzaamheden van je verwacht worden; ze staan niet meer duidelijk op papier.

     

    de derde regel heeft mijn ex-werkgever al geprobeerd uit te leggen: volgens haar stond er in de CAO dat overwerk NIET UITBETAALD hoeft te worden.

    Als die gedachtegang straks in der CAO wordt opgenomen, ( ja, de persoon zit in die commissie arbeidsvoorwaarden) wordt het weer moeilijker gemaakt.

    Ik toon aan wat ik kan. Dat steentje kunnen we gebruiken om verder te bouwen.

    Denise

Reacties zijn gesloten.