Aan het licht

Omdat ik denk dat BON met zijn combinatiepolitiek van het aan het licht brengen van misstanden en het handhaven van politieke neutraliteit gefaald heeft heb ik gedacht over een naam voor een eventuele nieuwe politieke partij die in Nederland het onderwijs uit het moeras zou kunnen trekken maar zich in haar programma natuurlijk niet tot enkel het onderwijs zou kunnen beperken. Ik zie de misère in het onderwijs vooral als een gevolg van de beperkte zienswijze bij de politieke partijen van wat nu eigenlijk democratie zou moeten zijn. Democratie moet geen bestuursvorm zijn waarbij de helft plus één de helft min één onbeperkt de wet mag voorschrijven, een feitelijke dictatuur van de meerderheid dus. BON zou een politieke partij moeten oprichten die de vrijheid van zelfbeschikking op ALLE terreinen benadrukt en een einde maakt  aan onnodig de individuele vrijheid belemmerende restrictieve wetgeving en de knevelarijen van semi-overheidsorganen in het algemeen. De naam van deze partij zou zoiets moeten zijn als Partij voor Vrijheidsdemocratie. Verder kijkend stel je tot je verbazing vast dat de VVD het in haar naam zowel over democratie als over vrijheid heeft en dat de meest recente ontwikkelingen in de politiek de Partij Voor Vrijheid is waarbij het begrip democratisch helemaal weggelaten is. Een verkeerde interpretatie van de betekenis van het woord democratie heeft dat woord uiteindelijk tot nomen non gratum gemaakt. Zou een BONse partij zo ver moeten gaan dat het dat woord democratie maar niet in zijn naam opneemt?

3 Reacties

  1. Met alle respect,

    Met alle respect,

    je denkt dat je er met praten mee komt. Wat is er nodig voordat je ziet dat we dat punt voorbij zijn?

    Volgens mij vergeet je 1 ding. Als je er met een gesprekspartner uit wilt komen, moet je allebei WILLEN.

    Je hoeft niet met nieuwe partijen etc te komen. De personen aan tafel moeten weten dat je het meent. Eerder luistert er geen hond.

    Hierin verschillen wij:

    Jij wilt met hetzelfde pak aan met dezelfde soort  woorden aan tafel komen zitten.

    Ik wens in mijn werkkloffie een mep op tafel te geven zodat de dames en heren eraan herinnerd worden over wie ze praten. Het zijn geen heiligen hoor, het zijn mensen die betaald worden om hun werk te doen. Zij en ik hebben alleen een andere definitie van je werk doen. Voordat je elkaar begrijpt moet je dezelfde definitie hanteren. OF ik  neem hun definitie over en ik verzuip in hun moeras OF zij nemen mijn definitie over en DAN gaan we er eens voor zitten.

  2. Bij BON is al vaker gesproken

    Bij BON is al vaker gesproken over het gebruik dat de onderwijskliek maakt van een zelf ontworpen Newspeak om te verbergen dat onderwijs voor hun persoonlijk gewin moet zorgen en de rest er niet toe doet. Ik snap echt de zinnen "De personen aan tafel moeten weten dat je het meent. Eerder luistert er geen hond" niet. Er is niemand die denkt dat het bij BON geen menens is. Maar ze vinden dat volledig irrelevant zolang BON niet over voldoende macht beschikt om wat ze zeggen te menen af te dwingen. Dus moet BON proberen macht te verkrijgen en dat kan bij voorbeeld door het onregelen van de samenleving. Daar zijn de leraren te braaf voor. Een andere weg is vertegenwoordiging in het parlement. Dat is de plaats waar ze wetten maken en kunnen veranderen. Onze tegenstanders  weten hoe belangrijk het parlement is en ze hebben er voor gezorgd dat ze daar veel vriendjes en vriendinnetjes hebben. Wij moeten er voor zorgen dat we daar ook vriendjes krijgen, bij voorbeeld door met een politieke partij samen te werken of een eigen partij op te richten die ons vertegenwoordigd. Sommige dingen zijn in principe doodeenvoudig en in de praktijk moeilijk te verwezenlijken In die verwezenlijking zit onze uitdaging

    Ik geloof niet dat we een gevecht moeten aangaan over de inhoud van bepaalde definities maar onze tegenstanders moeten dwingen om onze criteria over te nemen.

  3. Hoe zeer ik mij, Denise, ook

    Hoe zeer ik mij, Denise, ook verheug over de waarschijnlijk goede afloop van jouw gerechtelijk proces, ik ben ook blij dat dat dat een belang voor alle leraren en het onderwijs zou kunnen hebben dat jouw persoonlijk belang ver overschrijdt. De voor jou goede afloop zou de schoolbesturen kunnen dwingen om voor hun leraren met een realistische taakbelasting te werken die de belasting van een full time baan niet overschrijdt. Het zou ook een enorm gezichtsverlies voor de schoolbesturen zijn en daardoor de invloed van BON kunnen vergroten Ik hoop dat jij en jouw advocaat een uitgebreid document voor BON zullen achterlaten over jullie strategie en tactieken.

    Seger Weehuizen

Reacties zijn gesloten.