3 Reacties

 1. Zoals mijn losbladige agenda

  Zoals mijn losbladige agenda – ja, hopeloos ouderwets, wel duurzaam, flexibel en overzichtelijk – bij week 17 zegt:

   

  'Wie denkt dat kennis duur is, weet niet wat domheid kost.' – Alexander Rinnooy Kan.

   

  De begeleidende toespraak heb ik op internet gevonden. Helaas weer OESO, rendement, kenniseconomie, meer geld nodig, enzovoort. Het gaat nooit over de burgers in Nederland. Het gaat nooit over het doorgeven van in de loop der eeuwen opgebouwde (westerse!) kennis en cultuur. Het gaat nooit over het staan op de schouders van reuzen uit vorige generaties. Het gaat nooit over het behoud van wat goed ging. Nee, het gaat over de fictieve kenniseconomie. Onderwijs als dienend aan de sociaal-economische agenda van politici. 'Menselijk kapitaal'. Gelukkig heb ik in deze toespraak geen verwijzing naar 'gadgets' zien langskomen. Gaap.

  site.d66.nl/d66nl/item/toespraak_alexander_rinnooy_kan (het citaat staat onderaan).

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.