1 Reactie

  1. En wat melden de

    En wat melden de verantwoordelijken?

    "Het motto van het programma luidt ‘Terug naar de basis’. Dit betekent een concentratie op de kerntaak namelijk het geven van onderwijs. Belangrijk programmapunt is het meer efficiënt inzetten van de gebouwen van Zadkine. De wijze van financiering is eveneens onderdeel van het programma. 

    Extra’s zoals meer lesuren en sport- en cultuurprogramma’s komen, hoe noodzakelijk ook in de Rotterdamse context, helaas te vervallen."

    Concentratie op de kerntaken, namelijk onderwijs. Maar niet meer lesuren. Dat is een goocheltruc die nog nooit vertoond is.
    Ze gaan het aantal opleidingen reduceren. En juist met modieuze studierichtingen verdienen ROC's hun geld.
    O, daar zie ik de oplossing: "Belangrijk programmapunt is het meer efficiënt inzetten van de gebouwen van Zadkine." en "Onderdeel van het programma is tevens een reductie van het aantal arbeidsplaatsen met circa 150"

    Dat zet zoden aan de dijk. Die arbeidsplaatsen, zijn dat leraren, competentologen of de verantwoordelijken? 

    Efficiënter gebouwen inzetten? Die lege ruimten waar niet meer les werd gegeven worden straks gevuld met het geven van onderwijs. 
    Ik lees niets over hun vastgoedspecultaties. Niets over ontslag van de verantwoordelijken die deze school als hun bedrijf beschouwden en niet meer wisten dat onderwijs "de kerntaak" was.

    Ik ben bang dat deze Titanic op nog grotere ijsbergen afstevent.

Reacties zijn gesloten.