Het gore Lef van de Kleilaag: Leraren met Lef

In 2009 is de stichting Leraren met Lef opgericht. Toenertijd was daar al een bericht (van hals) over op de BONsite. In de tussentijd niets meer van vernomen, maar in zijn column in de Volkskrant schrijft Ferry Haan er nu over. Leraren met Lef heeft namelijk onlangs een manifestatie gehouden. Ze hebben inmiddels ook een manifest (iedereen lijkt tegenwoordig een manifest te hebben).

Wat informatie over deze stichting.

  • Het is dus een stichting, geen vereniging (zoals BON). Op hun website staat dan ook: Je kan geen lid worden van de Stichting.

  • Er zijn 4 initiatiefnemers. Geen van hen is leraar: twee zijn onderwijsbestuurder en twee zijn onderwijsadviseur.
  • De stichting heeft `partners’. Onder andere het ministerie van onderwijs, CPS en APS (samen met het derde pedagogische centrum KPC de motoren achter de onderwijsvernieuwling) en Nivoz (van onderwijsvernieuwler Luc Stevens).

Het is dus eerder het Gore Lef van de Kleilaag dan Leraren met Lef.