Hogeschool heeft geen vertrouwen meer in samenwerking met Universiteit Wageningen

Een opmerkelijk bericht in de Volkskrant over de problematische samenwerking tussen de kleine Hogeschool Van Hall Larenstein uit Velp en de universiteit Wageningen. De in het artikel genoemde problemen zijn exemplarisch voor problemen bij grootschaligheid: sterk oplopende afdrachtskosten van de Hogeschool aan de Universiteit, een harde bestuurscultuur met intimidatie, duur management en dure ICT projecten, een bestuursvoorzitter met een salaris van 351 duizend Euro en (gelukkig) Prof Heertje aan de kant van de critici.

3 Reacties

  1. Zonnekoningengedrag…
    Citaat:’De raad van toezicht van de WUR, onder leiding van PvdA-prominent Margreeth de Boer (PvdA), heeft een verzoek uit politiek Den Haag om het salaris van bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen te verlagen naast zich neergelegd. Dijkhuizen verdiende vorig jaar volgens het jaarverslag 351 duizend euro en was daarmee de best betaalde onderwijsbestuurder van Nederland. Het ministerie noemt de hoogte van het salaris van Dijkhuizen – zo’n anderhalf keer de Balkenendenorm -‘onwenselijk’. Toch ving het ministerie vorig jaar bot bij de raad van toezicht.’

    Het bureau van Steven ten Have, u weet wel die van Ajax, onderzoekt….

    Ondertussen slaapt de minister rustig door, want het CDA bestuurt immers op afstand. Dat wil zeggen dat de rotte appels in de mand rustig kunnen doorrotten.

      • Partijen
        Van welke politieke partij deze mensen lid zijn lijkt mij niet zo relevant. Wel relevant is dat zowel de voorzitter van de raad van bestuur als de voorzitter van de raad van toezicht lid zijn van een politieke partij. Dat lijkt zo onderhand een noodzakelijke voorwaarde voor zo een positie. Verstand van onderwijs hebben is dat natuurlijk niet…..

Reacties zijn gesloten.