Een bord voor je kop

Vandaag (10 maart) staat in het schoolblad een artikel over het RK schoolbestuur dat in Rotterdam de pabo Thomas More overneemt.
De directeur van de RVKO (Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs) de heer Peter Lamers heeft niet zo’n hoge pet op van de huidige pabo-opleidingen.
Ik citeer het artikel: “Daarom wil hij in ieder geval invloed hebben op de programmering van Thomas More. “Lessen in schoonschrijven: dat is allemaal prachtig, maar op onze scholen staan de borden op de gang, we hebben alleen nog digiborden. Met het hele ict-gebeuren zijn wij in het werkveld soms verder dan de opleidingen, bijvoorbeeld als het gaat om het analyseren van toetsen. Dan krijgen we jonge mensen op school die helemaal niet in staat zijn dat te hanteren”

De heer Lamers die zich met de programmering wil bemoeien, heeft de volgende achtergrond:

Werkervaring
• 2007-heden Secretaris College van Bestuur ROC Zadkine.
• 2004-2007 Hoofd communicatie Operatie Jong.
Interdepartementaal project gericht op het aanpakken van de verkokering in het jeugdbeleid.
• 1999-2004 Directie voorlichting van het Ministerie van Financiën.
Woordvoerder van de staatssecretaris van Financiën en de Belastingdienst en hoofd van de afdeling Bedrijfs- en Publieksvoorlichting.
• 1998-1999 Beleidsmedewerker bij het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB).
• 1994-1997 Beleidsmedewerker bij de CDA Gemeenteraadsfractie Rotterdam.
• 1994 Werkzaam bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.
• 1988-1992 Student-assistent bij de vakgroep Politicologie.
• 1986-1994 Parttime verkoper naast school en studie in de bruin- en witgoed.

Ik geef verder geen commentaar. Want het spreekt voor zich.

2 Reacties

  1. Vraagteken
    Hoe kan iemand zonder enige onderwijservaring zo’n machtige positie krijgen en zulke desastreuze beslissingen nemen. Is er dan niemand die hem op zijn vingers kan tikken en het nut van een leesbaar handschrift en een leesbaar voorbeeld kan bijbrengen. Ik word echt wanhopig van de puinhoop die we er in dit land van hebben gemaakt.

    • Geen verstand van onderwijs?
      Maar onze vriend Lamers was wethouder Onderwijs in Rotterdam!
      Overigens is interessant wat de de echte deskundige Hamerling mij schrijft:
      “Bij het lezen van deze opmerkingen vrezen we bij de Stichting Schriftontwikkeling ernstig voor de kwaliteit van deze Thomas More. Zodra het woord ‘schoonschrijven’ wordt gebruikt weten we dat de gebruiker ervan ernstig achterloopt op de ontwikkelingen in en de inhoud van het onderwijs. Dit woord wordt al een halve eeuw niet meer gebruikt om kinderen te begeleiden bij hun handschriftontwikkeling. Peter Lamers kan geen school aanwijzen die het zonder lessen handschriftontwikkeling kan stellen. Steeds meer bestuurders willen echter hun ict-progressieve uitstraling onderstrepen met verwijzing naar aangeschafte ict-apparatuur.
      Handschriftontwikkeling of ‘schrijven’ is echter een basisvaardigheid, zoals rekenen en taal/lezen, voorheen ook wel leervoorwaarde genoemd”

Reacties zijn gesloten.