2 Reacties

  1. Omgekeerde wereld
    ‘Na zeven jaar was er nul bewijs dat laptops enige positieve impact hebben op de schoolprestaties’, zei Mark Lawson, rector van de Liverpool Central School District tegen The New York Times, toen hij in 2007 de laptops weer uit de klassen ging halen. Het uitblijven van resultaat was niet de enige reden. Leraren klaagden dat de laptop letterlijk in de weg staat tussen de docent en leraar.

    In Nederland bljven de laptopjes omdat de leerlingen klagen over de docent die in de weg staat. ( tussen de leerling en de social media ( lees chatsite))

  2. Doodzonde in het gamma-onderzoek?
    De volgende zin doet mijn wenkbrauwen fronsen: “Bovendien bleek begin 2000 uit een internationaal onderzoek van bureau Rockman dat leerlingen met een laptop meer tijd besteden aan hun huiswerk, meer schrijven, meer samenwerken en kritischer nadenken.”. Het is niet te hopen dat de verantwoordelijken voor de invoering van die laptops net zo redeneerden want zoals het op www.depers.nl wordt verwoord lijkt er te worden gesuggereerd dat een positieve correlatie een causale relatie suggereert. Eerstejaars psychologiestudenten leren ´al` dat ze ervoor moeten waken om niet deze fout te maken.

Reacties zijn gesloten.