Opstartproblemen

Elk jaar wordt in Rotterdam de Laurenskerk afgehuurd, om vervolgens het jaar te beginnen met allerlei toespraken, leerlingen zingen liederen, er komen mensen om ons te entertainen en vooral, wij docenten moeten geprikkeld raken. Geïnspireerd raken. Los van deze beledigende instelling van mijn werkgever ( waarom moet ik geprikkeld raken? Ik weet toch waarvoor ik het doe ), vraag ik me af waarom de helft van de pc niet functioneren zoals ze zouden moeten doen. Nu, 2 weken verder kan meer als de helft van al onze leerlingen niet inloggen. Dat is heel vervelend want alle lesmateriaal is digitaal. En we werken veel met smartboards. Leuk die aanvulling van smartboards, lastig als ook een aantal docenten miet kunnen inloggen.

De helft van al onze ict personeel werd vorig jaar ontslagen. Wij hebben geen ict deskundige meer in huis. Nu moeten wij een mailtje sturen naar de helpdesk. Enfin, je stelt 1 vraag en krijgt er 10 terug. Nu zijn er zogenaamde crisisteams opgesteld. Dat zijn een soort vliegende keeps. Zij rennen van locatie naar locatie. Ik ben altijd heel erg netjes tegen een systeembeheerder of ict deskundige. Zij zijn onze mensen die ons uit de brand kunnen helpen. Liever het management op straat dan mijn systeembeheerder.

Goed, het zal bij de kwaliteitsslag horen. Wel wordt er een “kick off” georganiseerd in het groot handelsgebouw. Dat is raar want we hebben weet ik niet hoeveel schoolgebouwen waar een “aftrap” gegeven kan worden. Misschien moesten ze dit soort onzin maar eens achterwege laten: het afhuren van een Laurenskerk en vergaderen in het groot handelsgebouw. Heb ik misschien mijn systeembeheerder weer terug en houden wij de Rotterdamse leerling weer binnen school.

1 Reactie

  1. Mooi gezegd! Ik herken het
    Mooi gezegd! Ik herken het helemaal! En dat een paar weken niet kunnen inloggen van leerlingen is al járen zo. Zeer demotiverend voor de leerlingen en de docent zit er vervolgens ook mee. En wij maar efficient moeten werken steeds. Van de zotte allemaal!

Reacties zijn gesloten.