Schandelijke onderwaardering

De bestuurders in het onderwijs worden schandelijk ondergewaardeerd. Ze mogen zichzelf niet eens een fatsoenlijk salaris toekennen. Dit leidt waarschijnlijk tot een grote catastrofe.

4 Reacties

  1. Tijd voor een collecte
    Je zal het toch verdorie moeten gaan doen met ten hoogste 194.000 Euro’s – bruto, wel te verstaan. Tijd voor een collecte ten behoeve van nooddruftige onderwijsbestuurders 🙂

  2. “Het kabinet verlaagt het
    “Het kabinet verlaagt het maximumsalaris voor mbo- en hbo-bestuurders naar 194.000 euro per jaar.”

    Prachtig! Al zie ik dit als slechts een eerste bescheiden stapje. Het onderwijs zal er zeker niet slechter van worden, zo’n uniek talent heb je nu ook weer niet nodig om een MBO- of HBO-opleiding/school te besturen.
    Ik vind het alleen jammer dat het kabinet niet direct ook de maximumsalarissen voor bestuurders van bejaardentehuizen en dergelijke heeft verlaagd.
    Mijn broer is toevallig een middenmanager bij DHL met voldoende mensen onder zich dat hij niet meer van iedereen die onder hem geplaatst is het gezicht kent. Hij heeft best een grote verantwoordelijkheid, zo beslist hij bijvoorbeeld welke ruimte er gehuurd of gekocht wordt voor extra opslag, ofdat zo’n ruimte wordt gehuurd of gekocht, heeft hij een vinger in de pap m.b.t. de salarissen enz.
    Hij krijgt niet slecht betaald, zo’n €5000 – €6000 bruto per maand exclusief de secundaire arbeidsvoorwaarden. Maak mij niet wijs dat de functie van bestuurder van een MBO- of HBO-opleiding zoveel zwaarder is en dat je zoveel meer geld nodig hebt om een goede bestuurder aan te trekken. Wat mij betreft mag het maximumsalaris voor die bestuurders dan ook nog verder verlaagd worden, een ton lijkt mij een goede start maar ik schat op basis van het bovenstaande dat €70 000 – €80 000 de juiste limiet is waarmee je competitieve arbeidsvoorwaarden aanbiedt indien deze bestuurders eveneens een leaseauto, tankkaart en telefoon van de zaak krijgen.

    • inkoppertje
      Misschien blijft er nu wat ruimte over in de portefeuille voor ONDERWIJS!!!
      Marina

  3. maximum of minimum
    Het instellen van een maximum kan ook averechts werken.
    Het aangegeven maximum kan al heel snel als minimum gaan werken.
    Klaas Wilms

Reacties zijn gesloten.