Wetsvoorstel maximum salaris publieke sector

Minister Donner komt met een wetsvoorstel waarin onder andere schoolbestuurders niet meer mogen verdienen dan 187.000 euro. Onbegrijpelijk waarom dit zo een hoog bedrag mag zijn, zeker nu er bezuinigd wordt. Laten we eens uitgaan dat een jonge docent een bereikbaar salaris heeft van 4500 euro per maand. Dan kan de middle manager het doen met 5000, de directeur met 5500 en het college van bestuur mag dan 6000 euro in de maand verdienen. Zat mensen die het daarvoor willen en kunnen doen. Het maximum salaris kan dan gesteld worden op circa 14 maal 6000 is 84.000 euro per jaar. Kortom, minister Donner, u kunt uw maximum rustig halveren.

3 Reacties

  1. Het ermee doen
    Je hoort er de laatste tijd niet meer zoveel over maar het bureau Hayes werd indertijd maar al te graag ingehuurd om te beoordelen of de salarissen wel “marktconform” waren. De heren onderwijsbestuurders werden daarbij afgemeten aan de budgetten die ze beheerden en het aantal en het niveau van hun ondergeschikten. En risicoloos declareerde de semi-overheid zo salarissen die overeenkwamen met Amerikaanse of Europese bedrijven.
    Juffrouw Knikke de onderwijskundige leidster bij Inholland zou anders immers meteen zijn weggekocht door een grote marktpartij.

    • Dat bureautje
      staat trouwens op de rand van het faillissement. Waarschijnlijk een verkeerde CEO benoemd en te veel betaald.

  2. Eens
    Een brutosalaris van ongeveer €5000 per maand zou moeten volstaan, een maximum van €60 000 zou dus reëel zijn. Mijn broer is een middenmanager voor DHL en hij heeft momenteel een paar honderd man onder zich staan. Hij krijgt met zijn functie ongeveer zo’n bedrag. Mensen zoals hij zijn met hun werkervaring prima in staat om een school goed te besturen, ik durf in te schatten dat het besturen van een school zelfs gemakkelijker is als je het jezelf en je collega’s niet onnodig moeilijk maakt: gewoon regelen dat de gebouwen in orde zijn, dat er voldoende en voldoende bevoegde leraren zijn en dat de roosters in orde zijn en je niet met al die zaken bezighouden die alleen maar zorgen voor een slechtere onderwijskwaliteit aangezien hierdoor te weinig geld overblijft voor de leraren.

Reacties zijn gesloten.