Onderzoek naar diploma’s InHolland

Uit VK
14 juli 2010 / Robin Gerrits

Ouderejaars studenten van InHolland zouden via een geheime route op een oneigelijke manier aan een diploma zijn gekomen.
Het College van Bestuur van hogeschool InHolland heeft oud-burgemeester Gerd Leers van Maastricht gevraagd een onafhankelijk onderzoek te starten naar de truc met diploma’s aan de opleiding Media Entertainment Management (MEM) in Haarlem.
Oneigenlijk
Zaterdag berichtte de Volkskrant op basis van gesprekken met betrokkenen en interne documenten dat hier de afgelopen jaren honderden ouderejaars studenten op een oneigenlijk gemakkelijke manier hun hbo-diploma hebben gehaald.
Op initiatief van de leiding van de opleiding werd studenten, die al jaren nauwelijks iets aan hun studie hadden gedaan, een geheim traject aangeboden om hun diploma in de wacht te slepen.
Gesjoemel
Leers heeft de onderzoeksopdracht aanvaard. Hij mag zelf zijn commissie samenstellen. InHolland wil dat Leers zich niet alleen tot de MEM-opleiding beperkt, maar tot alle opleidingen die de hogeschool aanbiedt, en dat de commissie ook aan het ministerie van Onderwijs rapporteert.
Het bestuur van InHolland zegt verrast te zijn geweest door de berichtgeving en niets van de genoemde praktijken te weten. ‘Mocht er ook maar iets van de aantijgingen waar zijn, dan zal dat uiteraard tot ernstige consequenties leiden. Gesjoemel is volstrekt onaanvaardbaar’, verklaart bestuursvoorzitter Geert Dales van InHolland.
Volgens Dales zouden de studietrajecten voor de ouderejaars aan dezelfde eisen voldoen als die voor reguliere studenten.

Lezersreacties:
Jitske Hart 14|07|10 (Heerenveen, 53, Docent Engels)
Er wordt al heel lang gesjoemeld met schoolgelden. We zijn overgeleverd aan Schoolbesturen, die het geen klap interesseert wat er in de lessen gebeurt, zolang ze maar onnuttige bouwprojecten en meer fusies kunnen verzinnen en docenten het leven onmogelijk maken en weigeren ze opslag te geven zelfs al heeft de minister daar speciaal geld voor uitgetrokken. Stenden, NHL, Windesheim, Friese Poort, noem ze maar op, allemaal corruptie en wanbeleid terwijl de Bestuurders scheppen geld verdienen.

1 Reactie

  1. Kom daar in Holland maar eens om
    Geert is ondertussen afgereisd voor een werkbezoek aan Inholland Paramaribo.
    Daar heb je namelijk nog echte studenten. Ik citeer uit de lokale pers:

    “Lilian Callender, directeur School of Economics INHOLLAND Haarlem, reikte onlangs diploma’s uit aan 12 studenten Bedrijfseconomie. Ze deed dat op de meest exotische INHOLLAND locatie, INHOLLAND Suriname.
    “Surinaamse studenten zijn verschrikkelijk gemotiveerd,” zegt Callender. Ze is erg lovend over de inzet van de studenten die hun opleiding volgen aan INHOLLAND Suriname. In maart 2005 kregen zeven “turbostudenten” dan ook al hun diploma. Zij rondden de BE-opleiding binnen 3,5 jaar af.
    “Die waren zo bijzonder, die konden we geen half jaar laten wachten,” aldus Callender, en ze gaat verder: “De best geslaagde ‘turbostudent’ was een moeder die elke dag 6 uur heen en terug reisde met de bus naar de grensplaats Marowijne. Daar heb ik respect voor.”

Reacties zijn gesloten.