UWV Werkbedrijf en VO-raad tekenen Convenant Voortgezet Onderwijs

De VO-raad en UWV WERKbedrijf en het SBO werken vanaf nu samen om meer hoogopgeleide werkzoekenden te interesseren voor een baan als leraar in het voortgezet onderwijs. Door onder meer begeleiding ‘on the job’, snuffelstages, traineeships en tijdelijke detachering moet het voor werkzoekenden eenvoudiger worden om een carrièreswitch te maken richting het voortgezet onderwijs. SBO neemt deel aan de stuurgroep, ondersteunt regio’s bij het opstellen van afspraken en verspreidt de resultaten. In drie pilotregio’s (Flevoland, Rijnmond/Rotterdam en Haaglanden) wordt op dit moment door samenwerkende schoolbesturen en UWV WERKbedrijf het convenant uitgevoerd.

2 Reacties

  1. Een grapje…?
    “….hoogopgeleide werkzoekenden te interesseren voor een baan als leraar in het voortgezet onderwijs.”

    Het gebeurt nu ook al en ze houden het niet langer dan een paar maanden vol en hebben dan door dat ze voor zo een laag salaris niet voor zo’n grote groep onwillige pubers willen staan.

    • Het rare is
      Het rare is dat het SBO, Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt, heel goed weet hoe het zij-insromers vergaat. Het lijkt net alsof hier iets wordt opgezet wat bij voorbaat niet zal lukken. Met welk doel dan?

Reacties zijn gesloten.