Doekle Terpstra verantwoordelijk voor inflatie diploma’s

Kijk voor meer artikelen op joostvanderhorst.wordpress.com

Gemiddeld IQ is plotseling gestegen volgens bestuurders
Veel meer hoger opgeleiden. Het begon een paar jaar geleden toen de Onderwijsraad aangaf dat 50% van de nederlanders een hogeronderwijsdiploma zou moeten hebben. Alsof studenten zomaar intelligenter worden. Hbo en universiteitdirecteuren roepen om het hardst dat ze eraan willen bijdragen. Doekle Terpstra, voorzitter van de hbo-raad, doet er hard aan mee.

Niveau opleiding omlaag
Er wordt kennelijk vergeten dat de populatie studenten niet plotseling slimmer is geworden. En dat je ze alleen maar meer ‘hogere diploma’s’ kunt uitreiken als:

A: Het niveau van een opleiding omlaag wordt gebracht
B: Als er meer wordt geïnvesteerd in onderwijs

Tot nu kiezen directeuren van hbo’s en universiteiten voor A. Omdat ze niet meer geld krijgen van de minister. En daarmee willens en wetens inflatie van diploma’s bevorderen. Het zou mooi zijn als de directeuren de opdracht terugleggen bij de minister en zeggen:

Politieke ambities onderwijsbestuurders
“Sorry, maar met minder geld kan ik niet meer studenten op een hoger niveau brengen. Ik ambieer na mijn directeurschap van deze instelling geen politieke functie, dus ik hoef niet voor de bühne uw beleid te verdedigen. Ik zadel mijn organisatie niet op met die onzin. Succes en veel plezier.”

Misschien moet Doekle Terpstra dat ook maar zeggen…..

2 Reacties

  1. sssstt….
    Niet te hard praten, want daar rust een taboe op: verschillen in intelligentie.
    Het gaat om de kansarme milieus die we niet zoveel hindernissen in de weg moeten leggen. Die hindernissen, dat zijn toch maar willekeurige menselijke uitvindsels, louter bedoeld om de hogere klasse te dienen.
    Je zou denken dat met gratis onderwijs voor iedereen die hindernissen wel geslecht zijn, maar nee… dat schijnt toch niet zo te zijn.
    De gevraagde niveaus, die zijn de hindernis. Die moeten gewoon omlaag. Iedereen een diploma, geen discriminatie in deze.

  2. Poen, poen (x 2)
    Sorry, maar met minder geld kan ik niet meer studenten op een hoger niveau brengen.
    Met alleen méér geld kan dat ook niet. We zouden eens kunnen beginnen met voor hetzelfde geld eens wat meer tijd aan onderwijs te besteden. Kijk eens rond op deze site voor suggesties. Ik weet zeker dat daar ook enkele suggesties betreffende D. Terpstra tussen staan.

Reacties zijn gesloten.