NRC: Mensenhandel op hbo-instelling

“OM: mensenhandel op hbo-instelling
Gepubliceerd: 16 oktober 2009 15:00 | Gewijzigd: 16 oktober 2009 14:18
Door onze redacteur Jaco Alberts

Rotterdam, 16 okt. De directeur van een particuliere Haagse hbo-instelling en twee mogelijke handlangers zijn vorige week gearresteerd op verdenking van mensenhandel, mensensmokkel en oplichting. Het gaat om de European University for Professional Education, die zich volledig richt op buitenlandse studenten. De politie heeft bij de school een inval gedaan en computers, geld en administratie in beslag genomen.”

Lees het hele verhaal ……

Dat er veel mis is in het HBO weten we nu wel, maar mensenhandel? Nou ja, het gaat vooral om volstrekt valse voorstelling van zaken. Maar helaas toch weer een bericht waardoor het (hoger) onderwijs in een kwalijk daglicht komt te staan.