4 Reacties

  1. Wat zei Doekle een tijdje geleden ook al weer?
    Op de befaamde pagina over uitspraken van vernieuwlers staat Doekle ook met een mooi lijstje:
    We moeten af van eerstegraads leraren die over vakkennis beschikken en op basis daarvan les geven
    en
    Leerlingen kunnen tegenwoordig veel dingen tegelijk. Tijdens het huiswerk wiskunde zijn ze aan het sms’en en tegelijk zappen ze langs de verschillende televisiekanalen.
    of ook:
    Vertaald in mijn eigen woorden luidt de conclusie dat werkgevers niet zitten te wachten op omgevallen boekenkasten die in het eerste jaar dat zij in dienst zijn nog niets nuttigs voor het bedrijf kunnen betekenen.

    Je kunt hem één ding nageven: hij is zeer consequent. Hij toetert altijd precies datgene dat hem geld oplevert. Wat dat aangaat is hij het archetype bestuurder dat ik in het verleden op dit forum wel eens heb vergeleken met varkens waarvoor we de voedertroggen zouden moeten verplaatsen. Ik ben daarover helaas wat pessimistischer geworden, voedertroggen verplaatsen is niet voldoende, we hebben karbonaadjes nodig.

  2. Een zinkend schip
    “Terpstra wees hierbij op de meest recente cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Daaruit blijkt dat van alle hoogopgeleiden in Nederland 10 procent naar het buitenland verdwijnt, terwijl er slechts 4 procent uit het buitenland komt. Daarmee scoort Nederland lager dan het OESO-gemiddelde.”

  3. “We moeten ons bedenken”
    We moeten ons bezinnen op het marktdenken in het onderwijs. Kennelijk is ons onderwijssysteem niet aantrekkelijk genoeg voor eigen kweek noch voor het buitenland. Aan het onderwijsmanagement kan het niet liggen dus zoeken we de schuld maar elders.
    Back to the Basics Doekle!!!

  4. Drainage van Doekle
    Wat gij maar hoogopgeleid noemt… Wanneer onze hoogopgeleide communicatiedeskundigen of vrijetijdskundigen onweerstaanbaar naar het buitenland worden gezogen zal ik mij daartegen niet teweer stellen. Ik denk zelfs dat we niet teveel moeite moeten doen om hun vervangers uit het buitenland te halen.
    Er worden hier nogal algemene uitspraken gedaan door even algemeen georiënteerde personen over een zeer schimmige categorie mensen met betrekking tot een moeilijk te voorspellen toekomst.
    Echt een kolfje naar de hand van Doekle Terpstra.

Reacties zijn gesloten.