Gezocht: leuke docenten die ervaring hebben met het lezen van kwalificatiedossiers

Soms moet je iets twee, nee zelfs drie keer lezen voordat je gelooft dat er staat wat er staat. Zo ook zojuist toen ik na een tip op de website van “het nieuwe beroepsonderwijs” terecht kwam.

Daar wordt een oproep gedaan voor docenten die ervaring hebben met het lezen van kwalificatiedossiers. Dat schijnt een bijzondere competentie te zijn: kwalificatiedossiers lezen. En eerlijk gezegd kan ik dat wel begrijpen. Je moet veel in huis hebben om daar doorheen te komen zonder in slaap te vallen of gillend het raam uit te willen springen. Het is ongeveer net zo interessant als het lezen van een telefoonboek of de postcodegids. Er staat alleen veel minder informatie in. Zelfs de bonusfolder van mijn kleine kruideniertje op de hoek is interessantere literatuur.

Het gaat allemaal om een wedstrijdje voor de leukste kwalificatiedossiers. Wat een geniale gedachte: de werkvorm: “wedstrijdje met jury” zal het onderwerp “kwalificatiedossiers” binnen de kortste keren “sexy” maken.

2 Reacties

  1. Heel bijzonder …
    … deze site. Hij staat weer eens bol van de open deuren en algemeenheden, zoals DIT STUK. Citaat (over docenten in het CGO): “Misschien gaan ze er nog wel te gemakkelijk vanuit dat de student zelf zijn leerroute, leeractiviteiten en inhoudelijke ontwikkeling kan sturen en vormgeven.” Leuke omdraaiing van de realiteit, lijkt mij zo.

    Overigens is naar mening van het COLO de scheiding tussen VMBO, MBO en HBO slechts kunstmatig. Want citaat uit DEZE VIDEO “op de werkvloer hebben we het ook niet ‘deze collega komt van het vmbo, deze van het hbo, het is één doorlopende leerlijn’ “ Misschien zegt men dat niet dagelijks bij de koffieautomaat, maar in werkzaamheden en salariëring verwacht ik toch dat er enig verschil zal zijn tussen deze collega’s ….

  2. Inwendige tegenspraak
    Dit kan helemaal niet: ervaring hebben met het lezen van k.-dossiers en toch een leuke docent zijn. Een leuke docent veegt er een zeker lichaamsdeel mee af en spoelt het dossier, samen met andere excrementen, het riool in. De mensen die zo’n prijsvraag verzinnen zouden gedwongen moeten worden om tien van die dossiers met de hand over te schrijven. Misschien is dit een goede tip voor Astrid “strafregels” Boon.

Reacties zijn gesloten.