Plasterk tevreden over Plasterk (NRC)

In NRC een uitgebreid interview met Plasterk waarin hij weer de nodige BON standpunten inneemt: structuur en kennisoverdracht is beter voor leerlingen. Zeker voor de zwakkere, want voor de betere leerling kunnen de zo ontstane lacunes door de ouders worden opgevuld.

Ik word lichtelijk onpasselijk bij dergelijke praat. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat de ouders de taken van de school overnemen. Minister: regeer!
Maar Plasterk doet dat allemaal niet: de sociaal democraten hebben in het verleden te vaak stelsels gewijzigd en dat gaat Ronald dus niet meer doen. Ik vind dat een zwaktebod: hij ziet wat er fout is, maar weigert op te treden en komt niet verder dan een aktieplan leerkracht met een miljard of zo over vier jaar. Ook een verhaal over mammoettankers die moeilijk van koers te veranderen zijn. Zijn banken ook moeilijk van koers te brengen? Nationaliseren was toch in een weekend voor elkaar.

2 Reacties

  1. Hoed prijst hoed
    Ook zijn opmerkingen over het Actieplan Leerkracht vind ik vreemd.
    Op mijn school wordt niet de minste poging gedaan om iets van dat actieplan te verwerkelijken. Bovenbouwers of eerstegraders krijgen er geen cent bij; de school heeft ook geen plannen in die richting. Uiteraard krijgen hielenlikkers e.d. wel regelmatig hun fooitje, maar dat houdt geen enkel verband met opleiding of voor de klas staan. Ik merk niets van pogingen van Plasterk om toe te zien op de besteding van zijn geld.
    Hoed is blij met Hoed; ik merk helemaal niets van Hoed.

Reacties zijn gesloten.