Stop kindermanipulatie

Stop kindermanipulatie: de titel van een column van Maarten Keulemans in de Volkskrant over een ‘lespakket’ voor het basisonderwijs. Lees de column hier.

15 Reacties

    • Inzake indoctrinatie
      Van een Groen Linkse juf kan men prima leren, zolang zij maar gewoon les geeft (zelf ben ik in mijn jeugd extreem links gehersenspoeld, maar het heeft niet mogen baten). Veel opwinding over indoctrinatie verhult dat die kinderen ook iets over biologie hadden kunnen leren. Alleen is genetica een veel te moeilijk onderwerp voor de basisschool, zodat ik denk dat het hele zogenaamde lespakket verspilde tijd is geweest.

    • Fantastisch
      Dat wist ik nou weer niet, dat al die meesters en juffen van GroenLinks zijn. Nou, dan zie ik het niet al te somber in. Dat is een partij met een groot geweten en een serieuze taakopvatting.

      • Hallo Hinke…
        Niet de meesters, maar de juffies.
        Mannen stemmen niet op GroenLinks.
        Dat weet je toch:-)

  1. Groen heeft een streepje voor
    Het zijn niet alleen groene organisaties die eenzijdig voorlichten. Ik kan me niet herinneren dat er in de tijd van de grote maatschappelijke discussie over de gevaren van het doorgaan met kernenergie veel aandacht besteed werd aan de mogelijk katastrophale gevolgen van het broeikaseffect. Vrijwel alle politici vreesden, mochten zij dat wel doen, een voor hen nadelig stemgedrag van de mensen die geschrokken waren van “Tsjernobiel”. Politici hebben niet veel met hele waarheden op en “groen” heeft het onaantastbaar aura van te doen wat ons geweten ons voorschrijft maar wat onze wilskracht niet vermag.
    Seger Weehuizen

    • Inz. groen bewustzijn
      Ik herinner mij van vroeger de overheersende anti-kernenergiestemming. Hoe anders is dat nu! Komt in mijn les de kernenergie ter sprake, dan zijn de leerlingen (meest jongens) zonder uitzondering uitgesproken vóór (meestal nog voor ik met de eigenlijke les heb kunnen beginnen wordt daar al luidkeels getuigenis van afgelegd). Als het onderwerp geheel behandeld is (wat ik technisch en strikt neutraal doe) en ze er werkelijk een klein beetje vanaf weten (hoop ik) zijn ze niet van gedachten veranderd.
      Hoewel ik het als mijn taak zie om de kinderen wat bewuster en rationeler te laten denken over dit soort kwesties maak ik mij er maar niet teveel illusies over. Zo is het, denk ik, ook met veel vormen van ‘groen’ bewustzijn. Het is meer een sociale kwestie dan een afweging van argumenten.

    • Weehuizen…
      Er is een dame met die naam met een goed proefschrift in de NRC.
      Familie Seger?

        • Rifka Weehuizen…Het nut van mentaal kapitaal
          Stuk van Paul Schnabel.
          Proefschrift: Het nut van mentaal kapitaal.

          “Dat overkomt niet iedere promovendus.
          Je begint met een studie geschiedenis, je krijgt werk op een ministerie van in Den Haag, je schrijft een nota voor Economische Zaken, je doet een opdracht van de Raad voor het Gezondheidsonderzoek en je werkt aan een proefschrift, dat het thema wordt van een conferentie in de deftige sociëteit De Witte en alle kans heeft uit te groeien tot een complete onderzoeksagenda.
          Rifka Weehuizen zat stil voorin de zaal toen een Engelse hoogleraar en adviseur van de regering, gevolgd door een hele reeks Nederlandse collega’s, haar terminologie overnam. Aan het eind was er applaus voor haar.”

          Kijk, daar doen we het voor!

          • lot
            Hoe kindermanipulatie tot promotie kan leiden !?

            Overigens, Greenpeace heeft ook sponsors:

            Lotje kopen ?

    • voor de ouders; via de kinderen
      Zoiets moest verboden worden bij de gemeente waar Tineke burgemeesterde.
      “Je hebt een MBO + opleiding richting communicatie” en je wilt wat?

    • zowel mannen als vrouwen worden uitgenodigd te solliciteres
      Een, door zijn nutteloosheid, opmerkelijke mededeling onderaan de vacature. In Haarlem is het vrouwen niet verboden te solliciteren. Fijn te weten. Als vrouw mocht je eens twijfelen.

      Maar nu vrouwen zo expliciet worden genoemd, en homo’s, anders valide, en allochtone mensen niet, vraag ik me toch af: wat heeft Haarlem tegen homo’s, mensen met een handicap of allochtonen?

      • Stil protest
        Zie het positief: misschien is dit een subtiel protest tegen mannendiscriminerende praktijken, zoals bij de politiecommissarissen, waarbij mannen bij voorbaat kansloos zijn voor een functie omdat het percentage vrouwen nog niet met de emancipatiedoelstellingen overeenkomt.

Reacties zijn gesloten.