4 Reacties

  1. Dan ken je de Apeldoorners nog niet
    Toen ik op de middelbare school zat, dacht ik dat het park langs een grote doorgaande weg er een paar grote speeltoestellen bij kreeg. De fundering leek in ieder geval gelegd.
    Maar nee. Het bleek een kunstwerk. Wat vervolgens door de bevolking van Apeldoorn vakkundig met behulp van o.a. tractoren omver werd gehaald.
    Grote kans dus dat de toch al niet van kritiek ontblote burgervader er aan zijn ***** bij gehangen wordt 🙂

  2. Fred, in Apeldoorn
    Wat kost die man per uur ? BTW-vrij ? Ik zoek een entertainer voor een feestje ; is een komiek duurder ?

    maarten

  3. Over smaak valt niet te
    Over smaak valt niet te twisten. Misschien moet je de kunstenaar uitnodigen.

  4. Bloedverwanten
    Beste Hendrikush,
    Een negatief bericht heeft soms toch een positief effekt want wij vandaag naar het stedelijk museum om werk te bekijken van de gewraakte kunstenares. De foto´s op internet geven een onvolledige indruk; je moet het wel driedimensionaal zien. Uiteindelijk bleek maar één werk geëxposeerd nl. “bloedverwanten” volgens de folder een “imposante rode gebreide zonnebloem van wel negen meter lang”. Het had echt wel iets, in ieder geval niet alledaags en de erin verwerkte kunstnijverheid zal je bij een mannelijke kunstenaar niet snel aantreffen. Kunst in openbare ruimtes geeft vaak problemen en naar mijn mening moet je daar niet te snel in meegaan wat niet wil zeggen dat je alles maar mooi moet vinden. In Rotterdam hebben ze nu kabouter Buttplug op een prominente plaats neergezet nadat hij eerder op de binnenplaats van museum Boymans-Van Beuningen was weggestopt. Maar ook het nu beroemde beeld van Zadkine was eens omstreden en werd oneerbiedig “Jan Gat” genoemd. Dus misschien is het ook wel een kwestie van wennen. “De “ballen van jullie burgemeester” kan voor mij een reden zijn om bij een volgend bezoek aan de grote stad Apeldoorn even te gaan kijken. Je hoeft er niet om te doen maar het dulden van lelijke, of laten we zeggen op het eerste gezicht niet zo mooie dingen in de openbare ruimte kan ook zijn voordelen hebben. In Rotterdan is dat eigenlijk niet zo moeilijk want je wordt er a.h.w. op getrakteerd. Maar het kan ook verassend zijn als je bereid bent op een andere manier te kijken. Het werkt niet altijd maar het kan werken. “Jij hebt de dingen niet nodig om te kunnen zien/De dingen hebben jou nodig om gezien te kunnen worden` (K. Schippers). Groet, Ben Verkroost

Reacties zijn gesloten.