Een onvermoed nut van kunnen rekenen

GMail, het mailprogramma vna Google krijgt een aardige nieuwe functionaliteit: als je ‘savonds laat een mailtje wilt sturen moet je eerst een simpel sommetje oplossen. Kun je dat niet, dan zal je wel dronken zijn, is de gedachte (of slachtoffer van het NL rekenonderwijs, weten zijn). En dronken mensen moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Die moeten geen mails kunnen versturen waar ze later spijt van krijgen. Uit Nu.nl:

SAN FRANSISCO – Google gaat dronken en emotionele gebruikers van Gmail tegen zichzelf beschermen.

In de late avonduren en de weekeinden moeten gebruikers van de nieuwe zogeheten goggles-software voortaan vijf simpele wiskundige vragen binnen een minuut beantwoorden, voordat de mail verzonden wordt.

Programma

Google maakte dit dinsdag bekend. Het programma is ervoor bedoeld om te voorkomen dat mensen mailtjes sturen waar ze later spijt van krijgen. “Soms stuur ik berichten die ik niet zou moeten sturen”, aldus Gmail-ingenieur Jon Perlow. “Zoals die keer dat ik mijn ex-vriendin ’s avonds mailde dat ik haar terug wilde.”

Gebruikers

Gebruikers van Gmail kunnen zelf instellen of en wanneer goggles (Engels voor bril) actief is. “Het programma verifieert of je echt het bericht wilt verzenden”, aldus Perlow.

“En hoe kun je beter bepalen of je in de juiste gemoedstoestand bent dan door een aantal sommen op te lossen.”

1 Reactie

  1. Tja, 1945, je geeft
    Tja, 1945, je geeft natuurlijk een voorzet die erom vraagt om ingekopt te worden. Moeten we dit op de BON-site ook maar niet doen ? En hoeveel borrels kan jij als rekenkundige aan voordat je zo’n sommetje niet meer kunt maken ?

Reacties zijn gesloten.