LTS metaalbewerken 2e laarjaar 1967

Mijn broer had plotseling een aanval van opruimen en vond zijn oude tabellenboek uit de tijd dat hij in de tweede klas zat van de LTS, richting metaalbewerken. Het boekje van was 1967, hij zat in ’68 of ’69 in die tweede klas

Ik weet onvoldoende van het werkelijke niveau van VMBO 2e jaar. Het is ook niet helemaal duidelijk in welk VMBO niveau de vroegere LTS geplaatst zou worden. Maar ik vind zowel het werken met formules als de Nederlandse taal opmerkelijk volwassen en denk dat het niveau ver uitstijgt boven wat er tegenwoordig in 2 VMBO wordt gedaan.

Voor de duidelijkheid: het gaat om een stof die mn broer ook daadwerkelijk in dat leerjaar behandeld kreeg. Hij moest met de formules kunnen werken, al hoefde hij ze niet uit het hoofd te leren, verzekerde hij me zojuist.

 

Zie bijlage

Toegevoegd: 2e voorbeeld

4 Reacties

 1. De carrière van broer ’45
  Een duidelijk verhaal. Is de carrière van uw broer nu ook soepeler verlopen dan die van de hedendaagse VMBO’ers? Of zou zoiets alleen maar een kwestie van vraag en aanbod zijn?

  • mn broer… het vervolg …;-)

   Na dat jaar heeft hij destijds toch gekozen voor meubelmakerij en heeft ook een paar jaar in die branche gewerkt. Daarna allerlei andere beroepen, maar nooit moeite gehad een leuke baan te vinden.

 2. LTS klas 2
  Ongeveer 4Havo/Vwo nu.
  Het maakt wel uit hoe je het moet leren. Alleen reproduceren of zijn dit alleen voorbeelden waarmee je alle mogelijke andere toepassingen zelf moet kunnen bedenken.
  Klaas Wilms

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.