Het SBV trainers register

Toch een aardige parallel.
In het kader van de edication permanente was Willem van Hanegem verplicht om zich regelmatig bij te scholen. Nu gebeurt dat normaalgesproken automatisch, heb ik begrepen. Lidmaatschap van de Aob voor voetbaltrainers levert automatisch bijscholingscredits op.

Maar Willem heeft niet zo’n goeie relatie met de Aob en is daar geen lid van. Na gewaarschuwd te zijn dat hij zo zijn licentie kwijt raakt, heeft van Hanegem eieren voor zijn geld gekozen en is op een trainersconferentie aanwezig geweest. Nu heeft hij weer voldoende bijcholingscredits om in het kader van de regeling “geldverstrekking permenente aan louche conferentie organisatoren” zijn licentie voor 3 jaar veilig gesteld te hebben..


Van NU.NL:

UTRECHT – Willem van Hanegem mag de komende drie jaar hoofdtrainer in het betaald voetbal blijven. De KNVB verleende de oefenmeester van FC Utrecht donderdag de benodigde trainerslicentie UEFA Pro.

Van Hanegem bezocht deze week een internationaal trainerscongres in Duitsland en behaalde daarmee genoeg studiepunten om een verlenging van zijn licentie af te dwingen.

De coaches in het betaald voetbal moeten een bepaald aantal punten halen om hun licentie te behouden. Dit systeem is enkele jaren geleden ingesteld om een permanente educatie van de trainers te bewerkstelligen.

Trainers kunnen onder meer studiepunten halen door het bijwonen van vergaderingen van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). De ‘Kromme’ is echter geen lid van de CBV en het kostte de trainer van FC Utrecht daarom wat meer moeite om de benodigde punten te halen.

Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, maande Van Hanegem begin juni snel punten te scoren, anders zou hij zijn licentie kunnen kwijtraken.