Ingenieurs in de zaal ?

RTV Noord :

GRONINGEN – De stort van een kleilaag bovenop de waterleiding langs de ring rond Groningen, heeft het lek veroorzaakt waardoor de Stad op 10 maart zonder water zat.

De klei werd door Rijkswaterstaat gestort in verband met de aanleg van een nieuwe afslag op de Groninger rondweg. Door de kleilaag is de grond daaronder, met waterleiding en al gaan schuiven.

Is dit een incident of een symptoom ?
Kun je in NL nog trots zijn op een titel ?

1 Reactie

  1. Ingenieurs uitstekend opgeleid!
    De problemen ontstaan niet door gebrekkig opgeleide ingenieurs. Integendeel, de ingenieursopleidingen (uitgezonderd wellicht de ‘softe’, zoals technische bedrijfskunde) zijn de enige die de permanente neerwaartse kracht op het niveau redelijk hebben weten te weerstaan.

    De problemen ontstaan in de regel doordat niet de vakbekwame ingenieurs, maar onnozele politici het in dit land voor het zeggen hebben, waarbij men moet bedenken dat er onder politici slechts zeer weinig ingenieurs zijn. De meeste politici zijn jurist, econoom, bedrijfskundige, politicoloog en vaak ook helemaal niets.

    Het hier genoemde probleem is dan ook met grote waarschijnlijkheid niet veroorzaakt door fouten van ingenieurs, maar door politieke pressie om het werk snel af te hebben. E.e.a. is vergelijkbaar met de problemen met de tunnels bij Roermond, die ook veel te vroeg, en tegen het oordeel van de experts in, open moesten.

Reacties zijn gesloten.