10 Reacties

    • beste 45
      Euh….. het is mijn wens, dat de column van Sjeekspier doorgelinkt wordt naar die van Aleid, lukt dat denk je?

      • Zo een hupje heeft Plasterk…
        …wel nodig.
        Vooral nu hij de macht bij de schoolbesturen laat, door de salarisschalen niet te koppelen aan het opleidingsniveau van de leraren en ook niets doet aan de outputfinanciering.
        Nee, de man maakt toch cruciale fouten en ik twijfel aan z’n ruggegraat.

        • Als hij
          in de politieke arena in het stof bijt
          na ’n korte doch hevige strijd
          zijn handen het zwaard omklemmen
          toegejuichd door onze stemmen

          dan steek ik mijn duim omhoog

  1. Blosjes
    Zo’n directe uitvoer van mijn wensen ben ik niet gewend. Ik word er verlegen van. Bedankt!

    Het was weer een prachtige ervaring om mijn / onze angsten en vrezen zo scherp verwoord te zien. Je weet nooit hoe dit nu weer wordt opgepakt.

    Komt er trouwens nu een soort van kamerdebat over welke gevolgen dit rapport concreet dient te hebben. Daarbij denk ik beslist niet aan koppen die moeten rollen, maar wel aan maatregelen, eindexamens, ont-fusiebewegingen, herinvoering van het zittenblijven, een lerarenstatuut en meer van die mooie dingen. (Keuze tussen competentiegericht en niet-competentiegericht in het MBO bijvoorbeeld, voor al die:
    – jongens,
    – allochtonen,
    – taalzwakke
    – achterstands – leerlingen

  2. Zoals bij de spoorwegen
    Ooit moest de directie van de Nederlandse Spoorwegen aftreden omdat het hen niet gelukt was de vertragingen in het treinverkeer tot redelijke porties terug te brengen. De minister zou ook de schoolbesturen voor het blok kunnen stellen: “Als Julie, schoolbestuurders, niet aan de eisen voldoen nemen jullie ontslag of we trekken de subsidie van jullie scholen in”. Dan gaat de scholen weliswaar failliet maar ik laat ze een doorstart maken met een nieuwe, door ons aangestelde directie”. Die eisen hebben dan betrekking op meetbare relevante zaken zoals de resultaten die leerlingen behalen op tweejaarlijkse landelijke centrale schriftelijke examens waarvan het eindexamen de laatste is. De schoolbesturen zullen dan moeten zorgen voor goede leraren, daarom marktconforme salarissen moeten betalen en goed funktionerende leraren niet voor de voeten kunnen lopen. De HNL-flauwekul wordt dan onmiddellijk afgeschaft.
    Seger Weehuizen

  3. Dit is een fantastisch stuk!
    Dit is een fantastisch stuk! Alle gevaren staan hierin verwoord. Ik begreep overigens, dat behalve Slagter nu ook onze Doekle dit rapport naar zich toe trekt. Ik heb de betreffende uitzending van Pauw en Witteman zelf niet gezien, maar hij schijnt gezegd te hebben, dat hij het helemaal eens was met dit rapport en dat hij met grote vreze vreest, dat deze toestanden ook gelden voor bv. de gezondheidszorg.
    Waar is de Doekle gebleven, die docenten die niet mee wilden gaan met HNL en CGO de deur wilde wijzen? Maar ja, het schijnt onze a.s. minister-president te zijn, die spreekt (intervieuw in NRC, 18.2. jl.)
    Ook daaruit bleek de arrogantie van de macht: hij kon door verkeerd te rijden een uitzending niet meer halen, maar hij hoefde niet te bellen om dit door te geven: men zou hem wel bellen.

Reacties zijn gesloten.