Participatiefonds deel 2

Na lange tijd hier weer een bericht betreffende het P(articipatie)fonds. Dat komt deels doordat ik voortdurend aan het werk ben als invaller, deels omdat er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn met dit P-fonds.

Ik ontving van het P-fonds o.a. een voorbedrukt kaartje, waarop ik mijn wensen kenbaar kon maken. Ik vulde in voor een reintegratiebedrijf te kiezen in de plaats H. of P., en schreef mijn tel. nummer/ emailadres niet op, omdat ik dacht dat alles op schrift zou moeten staan. Uiteraard werd ik dus GEBELD door een bedrijf uit A……..!
We maakten een afspraak(nadat ik zei dat ik dan even mijn werkgever moest inlichten dat ik niet zou komen op die dag….), en dit werd schriftelijk bevestigd: maandag 4 oktober 2007(bladert u even in uw agenda…..). Ik ging dus op DONDERDAG 4 oktober naar dat bedrijf. De “consulente” had een dossier waar behalve mijn naam, ook op stond : “boven de 50”. Dat criterium was me tot dan toe niet duidelijk gemaakt. Ze zei dat er NIETS in het dossier zat, dus ik kon zelf het voortouw nemen. Ik overlegde diploma’s, CV, en niet te vergeten een lijstje van al mijn werkgevers/werkzaamheden. Commentaar van de consulente: “U heeft zichzelf dus al gereïntegreerd”. Ze besloot contact op te nemen met het P-fonds, en er werd besloten alles verder voornamelijk met mails/telefoon af te handelen.

Uiteraard werd ik vervolgens per mail uitgenodigd in de herfstvakantie, in A. Tja, in vakanties zijn leerkrachten wel eens op vakantie, en ik ook. Ik besloot om maar vroegtijdig terug te keren van mijn vakantieadres, om mijn eventuele uitkering veilig te stellen, en in de hoop de verloren gegane vakantiedagen te kunnen declareren…..

Bij het bedrijf aangekomen moest ik op de computer een algemeen vragenlijstje invullen, en in 20 minuten was ik klaar. Naderhand kreeg ik te horen dat in te vullen lijstje ook als bijlage bij een mail verstuurd had kunnen worden…….

Verder kreeg ik nog te horen dat ik dus in aanmerking kwam voor een reintegratieproject, omdat ik gemiddeld ¾ deel van de week werk. Het P-fonds stelt dat: “Als je structureel ( meer dan 6 maanden) minder dan 8 uur per week aanspraak maakt op je WW- uitkering, niet deel hoeft te nemen aan een reïntegratietraject.
Tja, dat betekent zo ongeveer dat je een vaste baan hebt, en dan kom je uiteraard niet in aanmerking voor dat project…….wordt vervolgd.