6 Reacties

  1. De kruistocht van Knoppert
    Knoppert lijkt zijn column in NVOX alleen nog maar te gebruiken voor zijn persoonlijke kruistocht tegen BON.

    Naar aanleiding van zijn column van september had ik een stukje geschreven. Uiteindelijk niet opgestuurd naar de NVOX, het was een beetje een boos stukje, dat werkt waarschijnlijk averechts.

    Knoppert komt in zijn argumentatie weer niet verder dan het onware ‘BON wil terug naar vroeger’.

    • De keizer zit weer eens zonder kleren
      Nou, Mark79, ik heb hem wel een reactie gestuurd. Daarin heb ik met zijn drie zogenaamde argumenten om de oren geslagen. Daarop heeft hij heel beleefd en heel nietszeggend gereageerd. Een werkelijke reactie heb ik eigenlijk niet van hem gehad. Hij heeft gewoon geen argumenten.
      Eerst snapte ik de man niet. Hij is auteur van een niet onaardig natuurkundeboek voor de onderbouw en had dus mijn achting. Maar uitgevers en boekenschrijvers zijn natuurlijk gewoon belanghebbenden. Hoe meer de boel op stelten wordt gezet, des te meer opdrachten ze kunnen krijgen.

      Overigens is mensen beschuldigen van ’terug naar vroeger willen’ niet een argument dat waar of onwaar is, maar gewoon GEEN argument.

      Waarom zou je in ’s hemelsnaam alles in het heden moeten waarderen? Dan zou er sinds het begin der tijden uitsluitend vooruitgang hebben bestaan. Toch maar eens vragen in Bagdad of ze het heden zo onverdeeld leuk vinden.

      • ‘Argumentatie’
        Inderdaad S.Stevin, ik had in mijn comment hierboven argumentatie natuurlijk tussen aanhalingstekens moeten zetten…..

      • Leuk beta’s, dit is het
        Leuk beta’s, dit is het cyclisch historisch beeld t.o.het voortuitgangsgeloof.
        Het voortuitgangsgeloof hoort volgens mij bij de chriselijke heilsverwachting. Maar het cyclisch wereldbeeld zien we in de loop der geschiedenis bij veel meer culturen en in veel meer tijdperken.
        Materiele vooruitgang kunnen we niet ontkennen, maar hoe zit het met voouitgang op het immateriele vlak?(denk aan de holocaust)

  2. Knoppert
    Drie zaken vallen mij op in de bijdrage van Knoppert. Op de eerste plaats wordt de man persoonlijk naar Ad Verbrugge toe. Ik leg dit meestal uit als een uiting van een gebrek aan argumenten. Pak de boodschapper en niet de boodschap.
    Op de tweede plaats is het een gepensioneerde die een 39 jarige verwijt terug te willen naar vroeger. Op de derde plaats is het onderwijs in de VS niet te vergelijken met dat van ons.
    Waar deze extreem rijken mensen hun geld in stoppen zal goed zijn maar niet gemiddeld.
    Corgi

Reacties zijn gesloten.