Emeritus hoogleraar Wilma Vollebergh jeugdstudies over het Nederlands in het hoger onderwijs

Bij De Nieuwe Wereld heeft Ad Verbruggen een gesprek met emeritus hoogleraar jegdstudies Wilma Vollebergh over de gevolgen van de positie van het Nederlands op de universiteit. Naast dat het gevolgen heeft voor het Nederlands zelf is de verengelsing een groot probleem omndat de specifiek Nederlandse situatie tijdens de studie niet of nauwelijks aan bod komt. Vakliteratuur is in he Engels en ook studenten komen niet uit Nederland. Er is geen interesse voor onderzoek naar de Nederlandse situatie en ook kunnen de resutaten van Nederlands onderzoek niet gepubliceerd worden, want de wetenschappelijke tijdschriften zijn gericht op de internationale markt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter