Uit de Telegraaf van 2 juli jl

BON bestuurslid Francisca Wagenmakers en dr. Radboud Winkels over de verengelsing van het onderwijs. Oordeelt u zelf!

“Een jonge diabetesverpleegkundige schreef vorig jaar de instructie voor een patiënt om insuline te spuiten mits de bloedsuikerwaarde van de man lager was dan 6. Dat had tot een levensbedreigende situatie voor hem kunnen leiden als een arts het woord ’mits’ niet had vervangen door ’tenzij’. Goed taalgebruik was hier nodig om de patiënt duidelijk te maken hoe hij zijn medicijnen veilig moest gebruiken. Een gevaarlijk taalfoutje dus. Goed taalgebruik is vooral belangrijk als we spreken of schrijven over complexe zaken, in de  wetenschap, een bedrijf, een debat, enzovoort. De juiste woorden kiezen, zinnen goed formuleren en tekstverbanden duidelijk maken. Woorden doen ertoe.”

 

Lees verder de pdf:

20220702-Binnenland-NL-TG024—Tlg-1-170710 (1)

Met dank aan de Telegraaf voor de toestemmng voor plaatsing.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter