2 Reacties

  1. Ton Bastings stelt in zijn boeiend en briljant betoog dat BON weinig bondgenoten heeft. Maar hoe zit het nu met hoogopgeleide ouders die hun kinderen graag onderwijs zouden willen laten volgen dat in overeenstemming met de opvattingen van BON is? Die ouders zouden toch echt moeten bestaan maar ze richten geen Vereniging van Ouders met Schoolgaande Kinderen op die een zustervereniging van BON zou kunnen zijn. Eén reden zal de lange duur tussen initiatief en concreet resultaat zijn. Je wil dat je eigen kinderen ervan profiteren. Een andere reden is dat de grondwettelijke vrijheid van onderwijs niet ver genoeg reikt en dat de overheid de volgens jou ideale school niet zal willen subsidiëren.Probeert BON ook ouders te winnen of ziet ze hun als amateurs die in de weg lopen?

  2. In de debatten over het onderwijs komt Bint regelmatig voorbij, bijna altijd met de bekende uitspraak over leraar en leerling. Maar wat is daar eigenlijk de betekenis van? Ton Bastings neemt ons op uiterst boeiende wijze mee in de gedachtewereld van Bint en zijn adept de Bree vanuit een breed cultureel historisch perspectief. Wat heeft dat te maken met het onderwijs van nu? Ton laat zien, dat het boek geen recept is voor de inrichting van het onderwijs maar ons een spiegel voorhoudt, die een ook voor deze tijd nog heel herkenbaar beeld laat zien.

Laat een reactie achter