En steeds opnieuw wordt ons gelijk bevestigd

Photo by Raymond Mimick from FreeImages
Schoolbel of noodklok?

Gisteren, 15/2/20, opnieuw aandacht voor het onderwijs en opnieuw bevestigt dit alles waar we eerder voor gewaarschuwd hebben. Bij Nieuwsuur ging het over de slechte leesvaardigheid waar de werkgeversorganisaties nu ook de noodklok luiden, terwijl Eénvandaag aandacht besteedde aan de problemen die buitenlandse studenten hebben die onze taal niet spreken. We hebben het al zo vaak gezegd: zorg voor voldoende goede en hoog opgeleide leraren op élk schooltype, van basisschool tot universiteit en laat die leraren doen waar zo goed in zijn. Het binnenhalen van duizenden buitenlandse studenten zonder dat we eisen dat ze Nederlands spreken levert, behalve geld, alleen ellende op. Ellende voor die studenten, waarvan 1/3 deel inmiddels psychische klachten heeft, ellende voor de Nederlandse studenten die colleges in krakkemikkig Engels krijgen en moeten samenwerken met slecht Engels sprekende medestudenten, ellende voor de kwaliteit van ons academisch onderwijs en ellende voor de kwaliteit van het Nederlands, ook dat staat op universiteiten en elders onder druk.

Kijk ook naar het gesprek van Ad Verbrugge met Kees Vernooy over taalonderwijs!

We zijn er onnoemelijk trots op dat we met een relatief klein groepje mensen, zonder subsidie en met onbezoldigde bestuurders in staat zijn steeds meer mensen te overtuigen van onze analyses mbt het onderwijs. Maar het duurt te lang voordat de politiek werkelijk actie neemt. Leerlingen en studenten hebben maar één kans op goed onderwijs, Nederland heeft maar één kans op het nemen van onze verantwoordelijkheid voor deze generatie kinderen. We vragen u: zet meer druk op de beleidsmakers in onderwijsland en WORD LID VAN BON.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter