”Leraren in Actie: “We willen ze een lesje leren!”

Gisteren is voor de tweede keer dit jaar gestaakt. Bijna 4500 scholen bleven dicht en tienduizenden leraren deden mee aan acties verspreid over het hele land. De ingang van het ministerie van OCW werd door Leraren in Actie met speelgoedtractoren “geblokkeerd”.

Niet alleen leraren maar ook schoolleiders, leerlingen en ouders lieten van zich horen. Zij eisen dat het kabinet structureel meer geld investeert in maatregelen om het lerarentekort aan te pakken, om de werkdruk te verlagen en om de salarissen te verhogen.

Een grote groep stakers ging naar het gebouw van de Tweede Kamer om daar het debat over de onderwijsbegroting te volgen. Ondanks de enorme omvang van de acties lijkt het kabinet niet van plan om maatregelen voor de lange termijn te willen nemen.

De AOb kondigde al nieuwe acties aan: “De stakingen zullen net zo structureel worden als het lerarentekort,” aldus Kim van Strien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie