‘Juf voor het leven’ Jeanet Meijs in de Tweede Kamer

Op 25 april heeft ons bestuurslid Jeanet Meijs de film Juf voor het leven laten zien aan de onderwijswoordvoerders van de Tweede Kamer. Zij werd vergezeld door docent Marcel Schmeier, bestuurslid Patrick Woudstra en filmmaker Raoul de Zwart. De film werd zeer gewaardeerd door de woordvoerders.

Na afloop was er gelegenheid om na te praten en nadere toelichting te geven over de problemen in het funderend onderwijs. Al lange tijd maakt BON zich grote zorgen over het dalend niveau van het taal- en rekenonderwijs. Meijs, Schmeier en Woudstra hebben duidelijk gemaakt dat goede docenten met veel kennis van vakinhoud, vakdidactiek en pedagogiek nodig zijn om de problemen aan te pakken. De plannen voor curriculum.nu met minder aandacht voor vakinhoud zullen leerlingen juist niet helpen om beter te leren lezen en rekenen.

Bekijk via onderstaande link Jeanet Meijs’ documentaire Juf voor het leven:

JUF VOOR HET LEVEN

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter