VU-docent mathematische besliskunde Rein Nobel

Opnieuw een prachtig gesprek bij Voor de Ommekeer. Ditmaal met universitair docent mathematische besliskunde Rein Nobel van de VU. Wat is er mis met het (wiskunde)onderwijs? Zeer leerzaam. Rein Nobel is een inspirerend docent.

2 Reacties

  1. Mooi verhaal van Rein Nobel, heel herkenbaar en troostrijk. Goed dat er nog mensen rondlopen die hun verstand blijven gebruiken. Wat betreft de cultuurfilosofische vraag WAAROM die onderwijsvernieuwingen nodig waren durf ik wel een knuppel in een hoenderhok te gooien: Er is ook een groep mensen die altijd belang heeft gehad bij die vernieuwingen. Rancuneuze, afgunstige types die liever zien dat iedereen matig onderwijs heeft dan dat iedereen zijn talent kan ontwikkelen. Ik noem geen namen; dat doet Rein Nobel al.

Laat een reactie achter