Ondertussen in het FD: explosie van buitenlandse studenten

De toeloop van buitenlandse studenten bij de studies economie en bedrijfskunde wordt door het Financiëel Dagblad omschreven als ‘explosie’. Naast een probleem met zaalruimte is er ook het risico van verdringing van Nederlandse studenten. Al eerder was duidelijk dat er ook een tekort aan docenten is waardoor soms studenten de (werk)colleges moeten verzorgen.

Wat dit alles nog bijdraagt aan de kwaliteit van ons universitaire onderwijs is een raadsel. Het zorgt voor grote organisatorische en inhoudelijke problemen en de eventuele extra inkomsten worden direct afgeroomd omdat de totale overheidsbijdrage vast staat: de koek wordt niet groter, maar als je meer studenten hebt, dan krijg je een groter deel van de koek. Wordt de University of Amsterdam een ‘University of the World’, mogelijk gemaakt door bijdragen van de Nederlandse belastingbetaler?

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie