Een Amerikaanse expert over onze strijd tegen verengelsing

Annette de Groot maakte ons attent op een in de Engelstalige pers verschenen artikel over de strijd van BON tegen de verengelsing. Het betoog is genuanceerd en zorgvuldig en verdient verspreiding ook en juist hier in Nederland.

Lees: ‘Dutch court defers decision on English in universities‘ van Rosemary Salomone.

Rosemary Salomone is the Kenneth Wang Professor of Law at St John’s University School of Law, USA, where she teaches constitutional and administrative law. She is the author of True American: Language, identity, and the education of immigrant children (Harvard University Press) and is currently completing a book on global English, identity and linguistic justice for Oxford University Press.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie