Presentatie van Prof. dr. Imelman

Een van de hoogtepunten van de viering van ons 10 jarig bestaan was de presentatie van Prof. Imelman. Dit verhaal verdient (veel) verdere verspreiding.

5 Reacties

  1. BON schijnt een groot deel

    BON schijnt een groot deel van het forum-archief te hebben opgeruimd. Althans, ik vind het niet meer. Erg jammer, want veel waardevolle bijdragen lijken verdwenen te zijn.

    Gelukkig hebben we dan nog deze terugblik van deze eminente persoonlijkheid. Ik ben diep onder de indruk van deze eloquente analyse. Wat een voordeel dat zulke mensen met zulke vermogens nog bestaan. Dat geeft nog enige hoop voor het mensdom dat lijkt af te glijden naar volledig hedonisme en nihilisme.

    Dit verhaal is als een goed boek: met zeer veel spijt moet je constateren dat het verhaal op zeker moment eindigt. Liefst zou je willen blijven lezen en horen. Chapeau, weleerwaarde heer Imelman.

  2. BON heeft geen forum/website
    BON heeft geen forum/website artikelen opgeruimd, maar er is een probleem ontstaam bij de overgang naar de nieuwe webisite. Er wordt aan gewerkt.

  3. Wat prof. Immelman hier

    Wat prof. Immelman hier vertelt komt er op neer dat de Nederlandse kinderen bij de onderwijshervormingen door de politici willens en wetens als proefdieren zijn gebruikt. Willens en wetens want er zijn contra-adviezen verstopt. Het is de politici gelukt de mensen voor de gek te houden en dat de ouders het kindermisbruik hebben laten gebeuren komt waarschijlijk door de ingewikkeldheid van de materie en het slim gebruiken van Orwelliaanse Newspeak. Bij de plannen voor de fluoridisering zag het er veel eenvoudiger uit en kon dat door de consumenten tegengehouden worden. Maar de glatenheid bij de ouders nu het bedrog en de misleiding uitgekomen zijn is voor mij onbegrijpelijk. Zou BON de perfiditeit waarmee de onderwijsveranderingen uitgevoerd zijn niet meer bekenheid moeten geven?

  4. De voorbeelden van een

    De voorbeelden van een overheid die op de stoel van de rechter gaat zitten en een oogarts voorschrijft hoe hij moet opereren maakt nog eens duidelijk dat wat de politici betreft het enige verband tussen een lerarenregister en het register van de juristen en dat van de medici het gebruik van de prestigieuze naam register mag zijn.
    Het boek dat Prof. Immelman wil uitbrengen lijkt mij te lief. Misschien zou ook BON een boek moeten uitbrengen. Een boek dat verder gaat dan het boek DRAMMEN, DREIGEN, DRAAIEN van Leo Prick. Dat voert als ondertitel Hoe het onderwijs twintig jaar lang vernieuwd werd en dat klinkt veel te soft om er een bestseller van te maken. BON zou een haar boek moeten schrijven over verdampte miljarden, zelfverrijking die aan corruptie grenst, aantasting van de rechten van het kind en het recht van ouders om eigen kinderen op te voeden.  Kind als proefdier!. Een boek dat net zo "incorrect" is als het boek Deutschland hebt sich auf en net zo veel stof doet opwaaien.  Als BON daarvoor groen licht geeft zijn er echt wel BONleden die zo'n boek willen schrijven.
     
  5. “De staf breken over” wordt

    "De staf breken over" wordt goed voorgesteld door de houtsnede de.wikipedia.org/wiki/Gerichtsstab#/media/File:Mordacht.png en het fries de.wikipedia.org/wiki/Gerichtsstab#/media/File:Geschichtsfries_am_Neuen_Rathaus_Hannover,_Gerichtswesen_der_Stadt,_Richter_bricht_den_Stab_%C3%BCber_dem_S%C3%BCnder,_w%C3%A4hrend_der_Rabe_auf_seine_Mahlzeit_wartet.jpg

    Het vonnis wotdt bekrachtigd door het breken van een rechterlijke staf. In Welcher vnuerursacht / Dise leych hat gemacht / Sol komen in die mordtacht betekent unverursacht onuitgelokt. Acht = Verfolgung, Friedlosigkeit en Mordacht betekent  über den flüchtigen Mörder verhängte Acht. (In de theologie is vnuerursacht hetzelfde als kausal nicht determiniert). De afbeeldingn zijn zeer geschikt om verwerkt te worden in publikaties van BON. Wat betreft het Fries: Das Sprichwort "Über Jemanden den Stab brechen", bildhaft dargestellt als Symbol für die Gerichtsbarkeit der Stadt; der Richter „bricht den Stab“, den Gerichtsstab, über den bereits in Ketten liegenden Sünder, während der kluge Rabe im Baum schon auf eine ordentliche Mahlzeit wartet (Teil des halbplastischen Geschichts- oder auch "Bilderfrieses" am Neuen Rathaus in Hannover, Bildhauer noch unidentifiziert …
     

        

Reacties zijn gesloten.