Prof. dr. Ludo Beheydt: Lost in translation

three-language-keyboard-1243076_450x200_.jpg

Ons gevecht voor het Nederlands in het hoger onderwijs gaat onverdroten door. Enige dagen geleden ontvingen we een mooi betoog hierover van Prof. dr. Beheydt (Université catholique de Louvain, of de universiteit van Leuven). Het artikel is oorspronkelijk in het Frans verschenen in het tijdschrift Septentrion.

Dank hiervoor.

U kunt dit artikel terugvinden bij de andere artikelen over het taalmanifest (via de link onderaan de homepage van onze site)

 

Steun onze strijd voor het Nederlands en voor beter onderwijs, word lid van BON.

2 Reacties

 1. Mooi artikel, dank daarvoor.

  Mooi artikel, dank daarvoor. Natuurlijk is die verengelsing wel te stoppen. Na dit artikel ben ik daar nog meer van overtuigd.  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 2. Onderwijsminister Jet

  Onderwijsminister Jet Bussemakers zegt dat het Engelse lesaanbod zo belangrijk is om meer buitenlandse studenten naar Nederland te halen. De genoemde reden lijkt vanzelfsprekend te zijn maar voor mij is dat niet het geval. Dat betekent niet dat ik geen argumenten kan bedenken voor meer buitenlandse studenten. Een argument tegen is in elk geval dat EU-studenten geen kostendekkend collegegeld betalen. Een ander argument tegen is dat veel buitenlandse studenten in een stad de huren van sudentenkamers omhoogdrijven waardoor Nederlandse studenten geschaad worden. <newline>

  Contacten van Nederlandse studenten met buitenlandse studenten zijn zijn zeker belagrijk maar waarom moeten die op Nederlandse grond plaats vinden?Weten sommige lezers dat wèl?

Reacties zijn gesloten.