Oproep: neem deel aan Festival der Wetenschappen DNU 3 mei

felixmeritis02_450x200.jpg

Het gist in de academische wereld. Nadat vorig jaar de mede door BON georganiseerde Nacht van de Universiteit een groot succes was, heeft de Maagdenhuisbezetting geleid tot verschillende samenwerkingsgropen onder de namen de Nieuwe Universiteit en RethinkUvA. Die activiteiten bouwen nu verder in de vorm van een Festival der Wetenschappen. BON roept u graag op hieraan deel te nemen.

 

Hierbij het persbericht van de organisatie

Op zondag 3 mei organiseert De Nieuwe Universiteit een Festival der Wetenschappen, 'De Nieuwe Universiteit: ReThinking Academia'. Dit Festival der Wetenschappen zal gedurende de hele dag plaatsvinden in Felix Meritis, gelegen aan de Keizersgracht. Directeur Gerard Driehuis: “We hebben het festivalprogramma inhoudelijk bekeken en omdat het van goede kwaliteit stellen we ons pand graag ter beschikking”. De Nieuwe Universiteit is zeer vereerd door de samenwerking met Felix Meritis en ziet een parallel tussen de geschiedenis van het pand als vrijplaats voor kunst en wetenschap, en het wetenschapsfestival dat voor het Maagdenhuis gepland stond. 

Het Festival der Wetenschappen draagt de ondertitel: ReThinking Academia en zal bestaan uit lezingen, workshops en paneldiscussies over 'De rol van de universiteit in de samenleving', 'Diversiteit' en 'Burgerlijke ongehoorzaamheid'. Dit Festival der Wetenschappen is voor ons een manier om te laten zien dat we op een constructieve manier vorm kunnen geven aan de idealen van De Nieuwe Universiteit."

Deze thema's zullen onder andere door Ad Verbrugge, Trudy Dehue en Ewald Engelen worden belicht. De Nieuwe Universiteit werkt voor dit festival samen met de University of Colour, ReThink UvA en Humanities Rally. 

Omdat we zicht moeten houden op hoeveel mensen komen, willen we graag dat mensen zich aanmelden.

Dit kan door een mailtje te sturen naar DNUfestival@gmail.com, onder vermelding van naam+achternaam+aantal personen. 

 

Het Festival is toegankelijk op donatiebasis. 

Om ons te helpen een mooie en inspirerende dag neer te zetten vragen we mensen om een donatie. Dit kan ter plekke in Felix Meritis, maar ook via de crowdfunding pagina. www.indiegogo.com/projects/festival-of-sciences-de-nieuwe-universiteit#home

De definitieve programmering zal tijdig bekend worden gemaakt op de Facebookpagina. – See more at: socialisme.nu/blog/agenda/1168/Festival_der_Wetenschappen_van_De_Nieuwe_Universiteit_ReThinking_Academia#sthash.NHoa95E0.dpuf

Tot 3 mei!

 

Hartelijke groeten,

 

Jessica Ritsema – DNU

 

 

2 Reacties

  1. Niet verkeerd weer een

    Niet verkeerd weer een festival maar erg kort dag en ik zie nog niets van een programma. Kennelijk heeft alleen de directie van Felix dit gezien. Ik heb de aanbeveling "see more"opgevolgd maar niks meer gezien. Moet er ook weer de hele dag Engels worden gesproken? En wat is de bijdrage van BON behalve dat Ad Verbrugge er spreekt? Wat dit alles betreft, de regie over het geheel, blijven er voor mij te veel vragen open.

Reacties zijn gesloten.